Hodnocení hlavního trenéra Miroslava Koubka po zápase třetího předkola Evropské konferenční ligy proti Gziře United FC.

Pane trenére, jste spokojený s výsledkem a výkonem?

Kdybych byl neskromný, řeknu, že jsme měli dát o jeden gól víc. Šancí bylo možná na jednou tolik branek. Ve fotbale to není tak, že tam vše napadá. Já si vážím toho, že jsme dali čtyři góly a měli další šance. To znamená, že jsme soupeře přehrávali a byli dostatečně účinný v tvorbě šancí.

Je 4:0 výsledek dostatečný k postupu?

Ve sportu není nic definitivní. Jdeme do toho s pokorou, protože soupeř se bude chtít vytáhnout. Vybojovali jsme si do odvety dobrý náskok, ale je tady český koeficient a publikum. To je samozřejmě taky potřeba zohledňovat. Určitě tam pojedeme s tím, že chceme znovu uspět.

Sestava proti Gziře a Baníku se lišila o jediného hráče. Vítězná sestava se nemění?

Nebyl důvod po zápase s Baníkem něco měnit, hráli jsme dobře. Dali jsme zpět Lukáše Hejdu, kapitán, který na hřiště patří. Jeden z důvodů byla samozřejmě zkušenost a jeho síla při standardních situacích.

Pavel Šulc přinesl do hry nový vítr, souhlasíte?  

Pavel Šulc je fotbalový typ, dává tam technickou nadstavbu. Víme, že to není kanonýr, ale úkoly, které měl plnit z hlediska kreativity na místě osmičky společně s Pavlem Buchou, plnil dobře. Je silný na míči, možná někdy nějaké situace přehraje, protože by chtěl třeba zakončit, ale přinesl do zápasu velké osvěžení.

Co nás teď podle Vás čeká v Českých Budějovicích?

Z hlediska našeho programu to bude nesmírně náročný zápas. Máme další ztráty a šrámy. Zamyslíme se, uděláme z toho nějaký závěr a pokusíme se postavit co nejčerstvější sestavu.