Tak tohle byl snový sobotní večer! Viktoriáni si v první domácím utkání po restartu FORTUNA:LIGY zastříleli, svého soupeře z Mladé Boleslavi deklasovali 7:1. Po velmi vydařeném duelu tak samozřejmě zářil štěstím i trenér Adrian Guža.

„Klukům fotbal chutná. Hráli jednoduše, rychle, v pohybu, týmově, kompaktně a silně v defenzivní činnosti, což je důležité,“ komentuje vysokou výhru Adrian Guža. „Výsledek hovoří za vše. Kluci šlapali celý zápas a odměnou pro ně i fanoušky je vynikající vítězství,“ dodává.

Charismatický kouč je také velmi spokojen s tím, že kvalitě hry neubrala ani početná střídání. „Většinou to bývá tak, že tempo odpadne, ale v Plzni všichni bojují o svůj flek a o to, abychom si před každým zápasem mohli vybrat (koho dát do sestavy). Nastavení hráčů je dobré, což je pro nás podstatné, protože nás čeká ještě mnoho zápasů,“ těší hlavního lodivoda Viktorky.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák ze slovenských Nováků pak nechtěl ani slyšet o tom, že by jeho svěřenci měli při luxusním náskoku již po prvním poločase vypustit další část zápasu. „Pro mě se hraje 90 minut. Není podstatná koncentrace na skóre ani čas utkání, my se musíme soustředit na naší práci,“ dementuje jasně.

Na závěr chválí také plzeňské příznivce, kteří opět fandili například na nádvoří Plzeňského Prazdroje. „Chci poděkovat fanouškům, kteří nás podpořili v okolí stadionu a také hráčům za jejich výkon. Je to úžasné. Teď už ale samozřejmě musíme myslet zase na středu,“ připomíná Guža nabitý program, kdy už v týdnu čeká Plzeň duel na půdě Baníku Ostrava.

Fotogalerie