Viktoria zvládla zápas 26. kola ePojisteni.cz ligy, když udržela náskok z prvního poločasu utkání a zvítězila tak nad Duklou Praha 2:0. Trenér Zdeněk Bečka byl po utkání s výkonem svého celku spokojený.

„Po náročném týdnu musím klukům vyseknout velikou poklonu. Dnešní zápas doslova oddřeli a myslím, že jsme zaslouženě získali tři body,“ prohlásil po závěrečném hvizdu.

Zápas nebylo jednoduché zvládnout především po psychické stránce. „Motivace probíhala celý týden, protože v jeho začátku jsme na tom nebyli psychicky dobře. Po smutných událostech nebyl nᚠtréninkový proces ideální. Kluci na to ale odpověděli svým výkonem,“ přemýšlel Bečka. „Každý se s tím musel vyrovnat po svém. V týdnu to bylo na hráčích patrné. Nakonec jsme si ale řekli, že jak dnes, tak ve zbytku ligy budeme bojovat i za Frantu a jsme moc rádi, že jsme dnes zvítězili i pro Rajtyho,“ prozradil hlavní trenér Viktorie.

Ve druhém poločase měla Dukla příležitost vedení Západočechů minimálně snížit. „Musíme si uvědomit, že každý zápas má určité fáze. My jsme v prvním poločase ztratili dost sil. Dukla je zkušené a skvěle kondičně připravené mužstvo. Jsme rádi, že jsme neobdrželi branku. A že si proti nám soupeř vytvořil šance? Ty by si vytvořil proti každému,“ hodnotí hlavní muž plzeňské střídačky.

Do základní sestavy se vrátil záložník Andras Ivanschitz. „Celý měsíc pracoval na tréninku výborně. Dnes si šanci zasloužil a na trávníku působil jistě,“ pochválil svého svěřence Zdeněk Bečka.

Fotogalerie