Jeden z vrcholů sezony už je tady na jejím rozjezdu! Červenomodří v úterý večer nastoupí v Doosan Areně k odvetě play-off Ligy mistrů proti Karabachu. Do rozhodujícího zápasu o postup do skupiny jdou oba týmy ve stejné pozici po remíze 0:0 z prvního duelu.

O kvalitách soupeře si jsou viktoriáni moc dobře vědomi. „Mluvil jsem o tom už po prvním utkání, jejich velká přednost je v ofenzivě. Jsou technicky velmi dobře vybavení a nesmíme jim dát mnoho prostoru,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Viděli jsme, že jsou hodně nepříjemní dopředu,“ souhlasí Luděk Pernica.

Jaký je plán FCVP uspět? „Mají nějaké slabiny vzadu, kde nejsou tak pevní. Určitě se zase zaměříme na standardní situace. Může to být jeden z klíčů úspěchu, jsou naší předností,“ ví Luděk Pernica. „Hned od úvodu musíme být přesní a chodit rychle nahoru. Víme, jak se do nich dostat. Dáme do toho ještě o malinko víc kvality a věříme, že to může vyjít,“ říká Michal Bílek.

Západočeši budou opět spoléhat na to, že druhé utkání můžou hrát v domácích podmínkách. „Prostředí může být výhoda. Známe každý roh hřiště a jsme na to zvyklí. Přes 11 tisíc domácích fanoušků, to je další plus,“ je si vědom plzeňský stoper.

„Všem týmům se hraje doma lépe, když cítí podporu fanoušků. Každý hráč si přeje hrát před vyprodaným stadionem. Jsme kousek od Ligy mistrů, motivace je obrovská. Dlouhodobě se nám doma daří a věřím, že tuhle bilanci zítra udržíme,“ doufá kouč Plzně.

Do skupinové fáze chybí už opravdu jediný krok. „Vybojovat si postup z tolika předkol je opravdu náročné a úspěšné zakončení by bylo sladké. Na klubové úrovni je Liga mistrů to nejvíc, co můžete dokázat. Obrovsky se na to těším, uděláme pro postup všechno,“ slibuje Perňa.

„Všichni se na utkání nesmírně těšíme. Hrajeme proti soupeři s obrovskou kvalitou, ale také cítíme šanci Karabach porazit a postoupit. Věřím, že každý z hráčů podá nadstandardní výkon, a pokud tomu tak bude, do Ligy mistrů se dostaneme,“ uzavírá Michal Bílek.

Fotogalerie