Viktorku čeká další velký zápas v Lize mistrů. Po devíti letech se vrátila do Mnichova, kde jí v úterý večer vyzve místní gigant Bayern. Jak se na duel s německým několikanásobným obhájcem titulu těší kapitán týmu LukᚠHejda a trenér Michal Bílek?

„Neřekl bych, že z nich máme strach, ale všechny týmy v naší skupině jsou extra třída. Těžko se to brání a my se musíme pokusit odvést maximum,“ uvědomuje si LukᚠHejda. „Zítra nás čeká možná nejt잚í soupeř, asi největší favorit ve skupině a jeden z největších na vítězství v celé Lize mistrů,“ myslí si Michal Bílek.

Zatímco v UEFA Champions League jsou svěřenci Juliana Nagelsmanna stoprocentní, v domácí soutěži jim to zatím trošku vázne a nachází se na neobvyklé 3. pozici. „Bodově možná něco poztráceli, ale v každém zápase si vytvořili několik šancí. Kvalitu mají obrovskou a víme, čemu budeme čelit. Bude to pro nás velmi těžká zkouška,“ ví stoper Plzně.

„Je pravda, že Bayern v Bundeslize několikrát ztratil, ale všechny zápasy byly podobné – jejich hráči měli obrovské množství šancí, soupeři vždy pomohl brankář a oni měli smůlu. Všechny týmy, které získaly s Bayernem nějaký bod v lize, tak měly štěstí,“ doplňuje plzeňský kouč.

A kde vidí Michal Bílek největší sílu bavorského velkoklubu? „Jestli se řekne Musiala, Mané, Sané… Ta kvalita je neskutečná! Na všechny hráče si musíme dát obrovský pozor. Mají skvělý přechod do útoku a musíme si s tím zkusit poradit,“ prozrazuje trenér.

„Je těžké proti takovým týmům otevřít hru. Věděli jsme hned po losu, že to proti všem třem bude obrovsky těžké, na druhou stranu jsme strašně rádi, že si to můžeme zažít a být toho součástí,“ uzavírá Michal Bílek.

Fotogalerie