Nejprve běželo všechno podle plánu, jak řekl i sám LukᚠHejda, ale se závěrečným hvizdem přišlo obrovské zklamání. Viktoriáni ve šlágru kola vedli na Letné už 2:0 a měli i další velké šance, nakonec však sebrali pouze bod za remízu 2:2 se Spartou. Společně s kapitánem zhodnotil duel trenér Michal Bílek.

„Musím kluky pochválit, protože sehráli vynikající zápas. Nakonec byl smolný, jelikož jsme ho měli vyhrát výrazným rozdílem, ale bohužel jsme nezvládli konec. Neuhlídali jsme standardku a místo toho, abychom proměnili jednu ze dvou tutovek v závěru, tak jsme inkasovali. Za výkon musím hráčům poděkovat, hráli výborně, ale jsme zklamaní,“ prolínaly se v trenérovi smíšené pocity.

Bod v kapse namísto všech tří nesl špatně LukᚠHejda. „Pocity jsou hrozné, prakticky vyhraný zápas ani takhle nejde ztratit, ale my jsme to dokázali,“ řekl ironicky stoper Viktorky. „Tohle se nám nesmí stávat, těžko teď hledám slova, proč to tak dopadlo,“ přemýšlela stálice zadních řad FCVP.

Sám Hejda zvyšoval plzeňské vedení už na 2:0, ale ani to nestačilo na plný bodový zisk. „Nevybavuju si, že by Sparta měla nějakou šanci, dvakrát nakopli balon do vápna a dali dva góly… Tohle beru jako porážku. Je to těžké přijmout,“ neskrýval jednatřicetiletý obránce své dojmy. „Mohli jsme přidat třetí, čtvrtý, pátý gól… Tolik šancí si na Spartě nepamatuji, hráli jsme zodpovědně, všechno klapalo, jak mělo, ale konec jsme nezvládli a je to velké zklamání,“ pokračoval.

Do dalších ligových soubojů je ale určitě od čeho se odrazit. „Výkon byl dobrý, všechno běželo podle našeho plánu, ale nezvládli jsme konec. Můžeme se odpíchnout od toho, že i na Letné umíme sehrát takhle dobrý zápas. Musíme šlapat dál!“ burcoval Hejda. „Všichni se ze sebe vydali a odevzdali velmi dobrý výkon,“ uvědomoval si Bílek.

Fotogalerie