Na viktoriány čeká v krátkém sledu další utkání, tentokrát však nejde o ligu, nýbrž o pohár. V osmifinále MOL Cupu přivítají již v úterý na svém stadionu Hradec Králové. Před důležitým kláním o postup do dalších bojů mluvil jeden z asistentů trenéra Marián Zimen.

„Pro hráče je lepší, když se v takovém časovém rozmezí hrají zápasy. Máme chu vyhrávat, a proto se těšíme na toto pohárové utkání,“ má jasno Marián Zimen. S Hradcem už se Viktorka potkala v zimě v rámci jediného přípravného duelu před startem jarní části soutěže. „Je to kvalitní soupeř. Mají ambiciózní mužstvo, které chce postoupit do ligy,“ tvrdí asistent trenéra.

V již zmiňovaném přátelském zápase na začátku ledna viktoriáni vyhráli v Luční ulici 5:2. Dva góly tehdy zaznamenal Pavel Šulc, po brance přidali Filip Kaša, Zdeněk Ondrášek a LukᚠMatějka. Budou chtít trenéři vycházet i z tohoto utkání? „Určitě. Hráčům ukážeme na videu prvky, které se tam objevily, a už pozitivní nebo negativní,“ prozrazuje Zimen.

Pozitivní zprávou je, že se Západočechům začíná vyprazdňovat marodka. Například o víkendu byli v akci za kombinovaný tým v přátelském utkání proti Karlovým Varům Matěj Hybš a Jan Kovařík, kteří dostali šanci se rozehrát. „Je z čeho vybírat, konkurence v týmu se zvyšuje a my z toho máme radost. Mám zprávy, že se jim dařilo, zápas jim chutnal a to je pro nás velmi podstatné,“ těší čtyřicetiletého rodáka z Trenčína.

Kdo ale nastoupí v úterním souboji o postup do čtvrtfinále, o tom se trenéři teprve budou bavit. „Všichni hráči mají prostor ukázat každý den, co v nich je. Budeme vycházet z aktuální formy. Nastoupí ti nejsilnější a ostatní budou připraveni do utkání naskočit. Není důležité jen, kdo zápas startuje, ale i kdo ho dohrává,“ uzavírá Marián Zimen.

Utkání s Hradcem Králové začíná v úterý ve 14:00. Stejně jako v zápase s Přepeřemi jsme se snažili zajistit fanouškům internetový přenos, bohužel jsme opět narazili na to, že se nám nepodařilo získat vysílací práva. Utkání tak odvysílá pouze Tipsport TV.