V dohrávce 24. kola FORTUNA:LIGY se viktoriáni utkají ve středu 14. dubna od 16:00 se Zlínem. Co od duelu očekávají hlavní trenér Adrian Guža a slovenský záložník Miroslav Káčer?

V zimě prodělal 25letý záložník zranění, kvůli kterému přišel o část přípravy a start druhé poloviny sezony. Teď už se ale vrátil do zápasové akce. „Tréninků mám za sebou dost, na návratu jsem intenzivně pracoval. Cítím se už plně nachystaný pomoci týmu,“ říká rodák ze Žiliny, který v Karviné poprvé od října nastoupil v základní sestavě. „Nebylo to úplně optimální, ale v podstatě jsem se cítil fajn. Jsem hlavně rád, že jsem mohl zasáhnout od začátku a věřím, že už se to bude jen zlepšovat,“ doplňuje.

Viktoria bude dlouhodobě postrádat Pavla Buchu s Alešem Čermákem a právě třeba Miro Káčer si uvědomuje, že bude potřeba tyto dva nahradit. „Kluci mají obrovskou kvalitu. Není jednoduché je nahradit, ale od toho tu jsem a doufám, že se mi to podaří,“ říká. „Každý člen kádru je důležitý,“ dodává trenér týmu Adrian Guža.

Už ve středu je na programu dohrávka se Zlínem. „Musíme od začátku do konce makat naplno. Nevypustit žádný souboj, střílet góly a pak přijde vítězství,“ má jasno Káčer. „Na proměňování šancí pracujeme intenzivně každý den a věřím, že se to zlepší a gólů budeme dávat co nejvíce.“


MAGAZÍN VIKTORIÁN K PŘEČTENÍ


„Naše touha a koncentrace směřuje k nejbližšímu zápasu, u kterého jsem přesvědčený, že ho zvládneme, pokud využijeme všechny své silné atributy,“ říká trenér Adrian Guža. „Zlín má můj respekt i vzhledem k tomu, že nás na podzim porazil. O motivaci máme jednoznačně postaráno i proto, že jsme lehce zaškobrtli v té naší vítězné sériii. Bude podstatné hrát nadoraz,“ uzavírá slovenský kouč rozhovor.

Středeční dohrávka má výkop v 16:00, sledovat živě ji můžete na streamu O2 TV Sport. Doporučujeme sledovat i klubové sociální sítě, kde vás budeme informovat o všem důležitém. Permanentkáři a fanoušci odebírající klubový newsletter obdrží v dopoledních hodinách tradičně do svých emailů zápasový magazín Viktorián.