Po dvou zápasech se viktoriáni vrací do Doosan Areny, kde v sobotu 5. prosince přivítají Karvinou. Co od duelu očekávají Radim Řezník a trenér Adrian Guža? Na co se tým v průběhu tohoto týdne zaměřil?

„Situace je pro nás jasná – potřebujeme, toužíme a chceme zvítězit,“ řekl jasně slovenský trenér. „Dva zápasy v řadě jsme nevyhráli a nedali gól, proto je absolutně podstatné, abychom na nepříjemnou situaci zareagovali kvalitním výkonem a vítězstvím. Věřím, že tomu tak bude i v tomto zápase,“ doplnil před sobotním utkáním, které startuje v 18:30.

Zaměřil se s týmem během tréninku více na pilování ofenzivy? „Ofenziva je předmětem tréninku vždycky. Jsme ofenzivní tým a máme šikovné hráče. Ve dvou zápasech nám to teď nevyšlo, to je samozřejmě problém, protože jsme se herně dostávali do zajímavého množství situací. Věřím, že se ale kvalita jednotlivců a týmu ukáže,“ má důvěru ve své svěřence.

„Na tréninku to klukům vepředu padá. Teď to musíme přenést do zápasu,“ má jasno obránce Radim Řezník. „Karviná u nás nebude mít co ztratit, takže bude hrát bojovně. My ale hrajeme doma a chceme získat tři body. Musíme odčinit poslední dva zápasy. Víme, že to herně nebylo špatné, ale trápila nás produktivita, nedali jsme gól, takže to je třeba zlepšit. Je to o práci celého týmu a doufejme, že v sobotu už góly přijdou,“ přeje si.

Zatímco v minulé sezoně hrála Viktoria v prosinci pouze třikrát, letos ji, kvůli koronavirové pauze, čeká rovnou pět utkání. „Je to nová situace, z naší strany je podstatné, abychom se tomu přizpůsobili. Věřím tomu, že tato část sezony bue pínosná a dokážeme na ni správně zareagovat nejen výkonnostně, ale i výsledkově. Věřím, že to je měsíc, kdy přetáhneme štěstí na svou stranu a připravíme hezké Vánoce nejen hráčům a jejich rodinám, ale i fanouškům tohoto významného klubu,“ přeje si Guža.

V kádru Karviné působí bývalí viktoriáni. Vedle Marka Hanouska to je třeba brankář Petr Bolek. „Je to nᚠvelký kamarád,“ vzpomíná na něj s úsměvem Řezník. „Uvidíme, jestli bude chytat, ale určitě se s ním pozdravíme. Odchytal tu několik dobrých zápasů, ale doufejme, že mu nějaký ten gól dáme a tři body zůstanou v Plzni,“ doplnil.

To Adrian Guža se může těšit na slovenského záložníka Christiána Herce, kterého vedl jak v reprezentaci U21, tak i zde v Plzni. „Vždy jsem rád, když potkávám hráče, se kterými jsem měl nějakou společnou cestu. Je důležité, že Kiko začal hrát a může potvrdit své kvality. To, že je nepotvrdil tady v Plzni, nic neznamená, stále je to mladý hráč a věřím, že se mu bude dařit. Ale nemusí to být zrovna teď v sobotu,“ dodal s úsměvem.