Ráno společně se spoluhráči nasedl do autobusu a zamířil na letiště, odkud se tým přesouvá do Záhřebu ke třetímu duelu Evropské konferenční ligy. Jak se na něj těší a s jakým plánem do něj Viktorka vstoupí, jsme si povídali se záložníkem Pavlem Šulcem.

Jak jste se připravovali na chorvatského soupeře?

Dinamo jsme důsledně zkoumali na videu. Hledali jsme, co soupeři příliš nevoní a co jim naopak vyhovuje. Vytvořili jsme koncept, kterým bychom se v Záhřebu chtěli prezentovat. Věřím, že se nám to podaří přenést na hřiště a že budeme nebezpeční.

Dá se Záhřeb porovnat s některým českým týmem? Například se Spartou, se kterou hráli.

Individuální schopnost hráčů na balonu je ještě větší než třeba u hráčů Sparty. Nepresují tolik jako právě zmíněný pražský celek. Dá se z toho vycházet a vytvářet si nebezpečné situace na soupeřově polovině. Kdybych měl porovnávat Spartu a Záhřeb tak si myslím, že Chorvati jsou zranitelnější. Uvidíme, co se nám zítra podaří na hřišti.

Chorvatům bude chybět Bruno Petkovič, nejlepší střelec týmu. Je to výhoda?

Stejně tak nám bude chybět Rafiu Durosinmi, takže jsme na tom v tomto ohledu podobně. Pro něj je Petkovič důležitý, stěžejní hráč, o kterého se opírají. Jeho absence pro Záhřeb nebude nic příjemného. Na druhou stranu i oni mají silný tým, mají kvalitní útočníky, tudíž nic podcenit nesmíme.

Pavle, jaký nás čeká soupeř?

Sice prohráli dva zápasy, ale oba venku. Doma je Dinamo určitě silnější, čeká nás velmi těžký soupeř. Ale my ho chceme zvládnout.

Odlétá se lépe s tím, že vedeme skupinu a máme šest bodů?

Určitě! A zase budeme chtít nějaké sebrat a udělat si tu pozici v naší skupině ještě lepší. To je nᚠjednoznačný cíl.

Jakou očekávᚠatmosféru?

Co jsem se díval, chodí na ně dvanáct až patnáct tisíc diváků. Bouřlivo bude, ale to mi nijak nevadí. Těšíme se na to všichni.

Před lety tam Viktorka prohrála, zmínili jste ten zápas během přípravy?

Ne, vůbec, tohle jsme nezmiňovali. Teď nás čeká úplně jiný zápas.

Už jste hodili za hlavu víkendovou prohru v lize?

Všechno jsme si rozebrali a ukázali si chyby. Teď už se ale plně koncentrujeme jen na zítřek. Chceme se prezentovat úplně jinak a udělat radost fanouškům, kteří za námi do Chorvatska cestují. Přeju jim šastnou cestu a těším se na jejich podporu.