Konec ve skupině, ale s hlavami nahoře! Dorostenci Viktorie v klíčovém utkání nestačili na AS Řím, kterému podlehli 2:4, ale za své působení v UEFA Youth League se rozhodně nemusejí stydět. Vědí to i trenér Jiří Žilák a kapitán týmu Václav Míka.

„Z výsledku samozřejmě převažuje zklamání, protože se dnes hrálo o postup do jarní části, ale nejsme smutní ze hry, kterou jsme předvedli,“ pochválil své svěřence Žilák. „Jsme zklamaní, ale trenéři nám poděkovali, my jsme si taky potřásli rukama… Musíme jít zase dál,“ věděl Míka.

Samotné utkání s Římem bylo hodně divoké. Viktoriáni nejprve prohrávali, poté otočili na 2:1, ale Řím si nakonec vzal vedení zpět a to mu vydrželo až do závěrečného hvizdu. „Klíčový byl začátek druhého poločasu, kdy nám odskočili na dvě branky, potom už si to zkušenou hrou dokázali pohlídat. Přestože jsme si šance vytvářeli, tak nám chyběl kontaktní gól, abychom vyrovnali a dostali se do výraznějšího tlaku,“ konstatoval Žilák.

Důležitému duelu nepomohli ani dva vlastní góly Viktorie, kteří si dali oba stopeři Václav Míka a Šimon Gabriel. „Byl jsem z toho naměkko. Chvíli poté jsem si moc nevěřil, ale potom už to bylo zase dobré. Naštěstí se mi povedlo dát gól i do správné branky,“ oddechl si po trefě do správné sítě Míka, kterou Západočechy poslal do průběžného vedení.

Plzeňští ale byli o gól lepší pouze minutu. Podle Václava Míky to byl jeden ze dvou momentů, který rozhodl o prohře s vlky. „Ta druhá branka padla hrozně brzy poté, co jsme vedli 2:1. Gól na 2:3 na začátku druhé půle jsme dostali také hodně rychle a pak už jsme nedokázali srovnat, i když jsme na to šance měli,“ mrzelo stopera Plzně.

Západočeši se tak sice nepodívají do jarní fáze mládežnické Ligy mistrů, ostudu si ale rozhodně neudělali, naopak plzeňský fotbal reprezentovali více než slušně. „Hráči si dokázali, že když dobře plní taktiku a jsou důslední, tak mohou proti takovým týmům sehrát vyrovnané utkání nejen herně, ale i výsledkově,“ chválil Žilák. „Odehráli jsme šest krásných zápasů. Škoda, že jsme se nepostoupili, ale zkušenosti jsou to skvělé,“ uzavřel Míka.

Fotogalerie