První kolo ve skupině Ligy mistrů mají viktoriáni za sebou, 8. kolo FORTUNA:LIGY téměř okamžitě před sebou. Na Západočechy čeká v sobotu odpoledne venkovní zápas na hřišti daleké Olomouce, ještě předtím přináší asistent trenéra Pavel Horváth nejnovější informace o stavu kádru.

Teprve ve čtvrtek odpoledne se tým vrátil z Barcelony a už druhý den cestuje do Olomouce k ligovému duelu, kde nastoupí v sobotu od 16:00. „Samozřejmě nějaká únava a drobné oděrky jsou, ale nic vážného se v průběhu středečního zápasu nestalo, takže všichni jsou zdravotně fit,“ říká Pavel Horváth.

Dalším soupeřem Viktorky je tabulkově 12. Olomouc. „Sigma chce hrát fotbal, pokouší se hrát kombinačně – někdy se jí to daří víc, někdy méně. Doma je ale vždy nepříjemná. Tím, že jim malinko nevyšel úvod sezony, tak o to víc budou chtít být úspěšní proti nám,“ má jasno asistent trenéra.

Zvládnou podle Horviho hráči přepnout z Ligy mistrů na domácí soutěž? „Všichni tomu věříme, i když to není jednoduché. Na Camp Nou bylo přes 77 tisíc lidí, a i kdyby bylo v Olomouci plno, tak je to obrovský rozdíl. Pro nás je to ale velmi důležitý zápas a všichni budeme pracovat na tom, aby to bylo co nejlepší a vyhráli jsme,“ ujišuje.

„Kluci už si to vyzkoušeli několikrát. Hráli jsme předkola, která byly jak fanouškovsky atraktivní, tak to byla těžká utkání, co se týká sportovního a fyzického zatížení – a zvládli jsme to. Všichni ví, že jsme v Barceloně dostali pět gólů, ale teď jedeme do Olomouce a ostatní zápasy musíme zahodit za hlavu. Chceme tam vyhrát,“ doplňuje svá slova Pavel Horváth.