Velká bitva s vítězným koncem! Viktoria zvládla utkání o druhé místo v ligové tabulce. Na svatého Václava porazila na domácím hřišti Spartu 1:0 a posunula se před svého soupeře. Vyrovnaný souboj se třemi body v kapse zhodnotil na tiskové konferenci trenér Pavel Vrba.

„Myslím si, že to bylo nadprůměrné utkání, které mělo nasazení a kvalitu. Bylo vidět, že se potkala dvě mužstva, jež budou chtít hrát o ty nejvyšší příčky,“ řekl. „Je to pro nás cenný výsledek. Jsem strašně rád, že jsme ten zápas zvládli,“ těšil Vrbu konečný stav.

Oproti pondělnímu duelu v Jablonci udělal čtyřiapadesátiletý kouč dvě změny. V základní sestavě se objevili LukᚠHejda s Romanem Procházkou. „Já beru ještě trochu jednu obměnu, protože TomᚠHořava hrál na jiném postu. Všichni tři zvládli utkání velice dobře a přispěli k tomu, že zápas měl svoji kvalitu,“ pochválil své svěřence.

V utkání s Letenskými rozhodčí rozdal celkem devět žlutých a jednu červenou kartu. „Myslím si, že to k fotbalu patří. Kdyby takový zápas nedostal hráče do varu, tak by to bylo špatně, pokud by se to dohrávalo v klidu a bez emocí. Ty tam byly jak z naší, tak ze sparanské strany,“ nedělal si velkou hlavu Vrba.

Viktoriáni se tak díky nejtěsnější možné výhře dočasně dotáhli na první Slavii. Pavel Vrba ale nechtěl o umístění Plzně v současné tabulce spekulovat. „Nemyslím si, že a už dnešní, nebo pondělní zápas, by rozhodoval o lize. Bude se hrát ještě dalších několik kol. Těch utkání je před námi ještě strašně moc. Tento výsledek nás pouze posunuje do nějakého postavení,“ uzavřel zkušený stratég.

Fotogalerie