Předtucha Romana Pivarníka, který před utkáním Viktorie Plzeň s Libercem cítil z týmu obrovské odhodlání zvítězit, se naplnila. Jeho svěřenci porazili svého severočeského soupeře 1:0 a připsali si tři body do tabulky ePojisteni.cz ligy.

„Do zápasu jsme šli s tím, že chceme dominovat a vytvářet si šance. To se nám dařilo. Ale to, co nás trápí, je lepší finální přihrávka nebo prosazení se hráčů v šestnáctce. Na konci první půle jsme se dostali do vedení a následně měli zápas pod kontrolou. Snažili jsme se dál hrát dopředu, ale je škoda, že jsme nepřidali druhý gól, protože v takovém zápase to potřebujete,“ hodnotí utkání trenér Pivarník.

„Ve druhém poločase jsme měli příležitosti, jak jít do vedení, ale nepodařilo se nám to. V závěru zápasu soupeř hrál na riziko, protože si byl vědomý nepříznivého výsledku. Chtěli jsme zápas dohrát tak, aby konec nebyl tak nervózní,“ pokračuje. V nastaveném čase musel nuceně na nosítkách opustit hrací plochu LukᚠHejda. „Lukᚠdostal v souboji kolenem přímo do nervu v oblasti třísel a musel být okamžitě transportován do nemocnice. V současné době nevíme, jak dlouhou dobu bude probíhat léčba,“ upřesnil jen několik minut po konci zápasu Pivarník.

V základní sestavě proti Liberci nastoupili dva čistokrevní útočníci. „Chtěl jsem pomoci jednomu útočníkovi tím, že nasadím i druhého. Tím, že budou do vápna přicházet centry, měla být naplněna naše potřeba střílet branky,“ přemýšlí plzeňský trenér.

Viktorii čeká netradičně uprostřed týden ligový duel na Bohemians. „Ve středu nás čeká další zápas. Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně. Věřím, že nám dnešní vítězství pomůže, abychom byli ve hře klidnější,“ uzavírá Roman Pivarník.

Fotogalerie