Viktoriány čeká po skvělém vstupu do sezony další ligové kolo už v pátek v podvečer. První venkovní duel nového ročníku odehrají na severu Čech, kde se utkají s Libercem. Západočeši se v městě pod Ještědem naposledy představili celkem nedávno, konkrétně před dvěma měsíci v nadstavbové části o titul.

„Je to čerstvá vzpomínka, protože to není tak dlouhá doba. V tom momentě jsme ještě byli ve hře o titul, takže jsme k soupeři přistoupili s plnou vážností a odehráli jsme velmi dobrý zápas,“ vzpomíná na vítězné utkání asistent trenéra Marek Bakoš.

„Vybavuji si, že jsme vyhráli 2:0, ale nebylo to vůbec jednoduché. První poločas nám docela vyšel, byli jsme lepší a Hoři (TomᚠHořava) dával pěkný gól levačkou z dálky. Druhý poločas nás Liberec zatlačil, takže nás tam ani teď nečeká nic lehkého,“ doplňuje Jan Kopic.

Devětadvacetiletý záložník v prvním ligovém kole rozhodl pěknou trefou o úvodní výhře Viktorie nad Olomoucí. „Samozřejmě gól pomůže každému hráči, ale musím to ukázat v pátek znovu na hřišti,“ říká odhodlaně Kopic.

Plzeňský křídelník je přesvědčen, že on i jeho spoluhráči mají v pátek na čem stavět. „Výhra s Olomoucí a hlavně i výkon by nás měly povzbudit. Měli jsme hodně šancí a hráli jsme to, co bychom si asi představovali. Ale pořád je to jeden zápas a v Liberci to může být úplně jiné, takže se musíme soustředit a zůstat na vlně, na kterou jsme najeli,“ má jasno Kopic.

To Marek Bakoš se na chvíli vrátí do známého prostředí, protože U Nisy rok a půl působil. „Mám tam známé, například lidi, kteří se až tak často nestřídají. Sice se vyměnili trenéři i kopa hráčů, ale jsou i tací, kteří tam hráli za mě,“ přemýšlí. „Realizační tým znám velmi dobře. Do Liberce se těším a doufám, že budu spokojený, i když z něho budeme odjíždět,“ uzavírá asistent trenéra Vrby.