Ligový podzim 2023 skončil také pro kategorie žáků FCVP. Co říkají trenéři jednotlivých týmů po konci podzimu?

U15

Umístění: 5. místo, 29 bodů, skóre 50:22
Nejlepší střelec: Nicolas Chumlen (9 gólů)
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Kluci mají za sebou již rok a půl na velkém hřišti a je znát určitý progres nejen v herních činnostech na hřišti, ale také i v přístupu a zodpovědnosti. S tím souvisí i neustálé zvyšování nároků jak na jednotlivce, tak na tým. Po celou sezónu jsme se snažili hrát náročný, aktivní styl ve všech fázích hry. Po podzimu jsme skončili na pátém místě se skóre 50:22. Neměli jsme úplně ideální vstup do soutěže, do které byl v úvodu vložený i výběrový turnaj Kouba Cup, který paradoxně kluci zvládli velmi dobře. Jsme rádi, že o to lépe vyšla druhá polovina podzimu, kdy kluci udělali šňůru šesti zápasů výher v řadě, ale hlavně se výkony v jednotlivých zápasech neustále zlepšovali. Konečné 5. místo po podzimu není špatné, ale máme vyšší cíle, o které se budeme chtít nadále porvat na jaře. Prvořadý je pro nás však výkonnostní posun jednotlivce a poté týmu ve všech složkách sportovního výkonu. Na závěr velké poděkování všem hráčům za přístup, nasazení a obrovskou chu se rvát o každý míč během podzimní části soutěže. Stejně tak poděkování i všem rodičům za podporu kluků.”


U14

Umístění: 2. místo, 36 bodů, skóre 81:30
Nejlepší střelec: Jakub Kovařík (23 gólů)
Hodnocení trenéra Jana Kováře: „První půlrok na velkém hřišti hodnotíme pozitivně. Zaprvé se kluci museli adaptovat na velké hřiště. Zadruhé proběhly v týmu velké změny, kdy spoustu hráčů odešlo a hodně kluků přišlo. Nejvíce jsme spokojeni s ofenzivní stránkou týmu. Máme rychlostně vybavené hráče a zároveň jsme produktivní. V obranné fázi máme spoustu nových hráčů a kluci se museli učit součinnosti a rychle se adaptovat na rychlý fotbal, který se hraje v ČLŽ. Výsledkově nám nevyšly tři zápasy, kde jsme bohužel herně i výsledkově propadli. Naopak bych vyzdvihnul zápasy, kdy jsme porazili pražskou Spartu (4:3) a Slavii (8:1). Kluci na tréninku makají a rychle se zlepšují, ale musíme pracovat na sobě dále, jak na individuálních činnostech, tak na týmové součinnosti v obou fázích.”


U13

Umístění: 6. místo, 27 bodů, skóre 129:110
Nejlepší střelec: Oleksandr Serhiienko (28 gólů)
Hodnocení trenéra Tomáše Hada: „Podzimní část sezóny hodnotíme úspěšně, hlavně z toho pohledu, že kluky fotbal bavil, v trénincích se chtěli neustále zlepšovat a vyhýbaly se nám ve větší míře zranění a nemoci. V novém formátu soutěže jsme nastříleli plno pěkných branek, snažili jsme se o náročnost ve všech směrech, jen v defenzivě budeme muset být ještě více důslední. V každém utkání s ligovými týmy šlo o vyrovnanou a přínosnou konfrontaci, někdy jsme zbytečně ztráceli body v závěru, ale i za tyto zkušenosti jsme vděční. Ke konci podzimní sezóny jsme si prožili i výsledkově šastnější období, kdy jsme dokázali porazit lídra tabulky z Pardubic a v prvním utkání na jedenáctkovém hřišti jsme si odvezli vítězství 4:3 z přátelského utkání v Regensburgu. V nejbližší době nás čekají dva halové turnaje v Čechách a dva v Německu. Poděkování patří všem, co se podílí na fotbalovém i osobním růstu kluků a v neposlední řadě i rodičům, které máme bez nadsázky nejlepší v republice!”


U12

Umístění: 7. místo, 30 bodů, 78:58
Nejlepší střelec: Jaromír Kovařík, Daniel Chlumský (11 gólů)
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Celkově je možné podzimní část hodnotit pozitivně. Hlavní cíl postupné seznámení hráčů se "sedmičkovým" hřištěm a fotbalem; poznání jednotlivých kluků z hlediska povah, nastavení, pracovitosti a dovedností; vytvoření pracovního, motivujícího prostředí a důkladnější zmapování dalších hochů z regionu se povedlo. Šlo o přirozené navázání na práci přípravkových kategorií a je třeba toto vyzdvihnout. Výsledky a umístění, o kterých budu mluvit později, by nás mohli trochu uspokojit, ale pravdou je, že úroveň dovedností a schopností je na průměrné úrovni. Zrcadlo nám nastavilo několik zápasů - hlavně s pražskými týmy (Sparta, Slavia, Bohemians, FTA) - , kde jsme viděli, že kluky čeká hodně práce na trénincích a hlavně doma. Na druhou stranu je třeba kluky vyzdvihnout a pochválit, v žákovské lize U12 dali celkově 78 branek a nejlepšími střelci jsou Daniel Chlumský a Jaromír Kovařík s 11 brankami (další je MatyᚠNovotný - 10 a Olexandr Matsola - 9). Jako tým je zdobí zápal a skutečná chu vyhrávat, nevzdávají se. Celému realizačnímu týmu, který tvoří J. Krčál, J. Havránek, J. Levý (trenér brankářů), N. Soukupová (fyzio) a J.Šneberger se s kluky pracuje výborně."