Silové a rychlostní testy dávají viktoriánům po dovolené opět zabrat. Jsou však nezbytnou nutností, která trenérům poskytne užitečné údaje před středečním startem tréninkových drilů. I toho si je vědom záložník Joel Kayamba.

Na pás v úterý mj. vyběhli Roman Procházka, LukᚠKalvach, navrátilec z hostování Pavel Bucha či krajní záložník Joel Kayamba, který zimní pauzu trávil po osmi letech doma v Kongu. Jak si ji užil a jak je připraven na jarní část ročníku?

„Dostali jsme jasný plán. Museli jsme i o volnu běhat, což mi nevadilo, nechtěl jsem se vrátit bez kondiční přípravy. Doma jsem si to ale po osmi letech užil, byl to zážitek,“ netají Kayamba, který už se na přípravu těší. „To musí být, jsme profesionálové. Během volna také nemůžeš jenom ležet a nic nedělat. Věřím, že to zvládnu, moc se těším. Dlouhá pauza bez fotbalu není úplně ono, nemohl jsem se dočkat,“ říká.

Těší se i na nového trenéra Gužu. „Pro každého to bude výzva. Doufám, že to bude dobrá změna pro celý tým. Každý musí znovu zabojovat a makat o místo v sestavě, hrát bude jen ten, kdo si to zaslouží,“ uvědomuje si konžský křídelník.

Fotogalerie