FC Viktoria Plzeň po dvou prohraných zápasech v řadě zabrala a v Synot lize senzačně porazila pražskou Spartu. Po náročném utkání už se viktoriáni připravují na další těžkou bitvu, tentokrát se v Evropské lize utkají s Rapidem Vídeň.

„Zápas to byl hodně náročný, ale každý fotbalista dobře ví, že po výhře se síly doplňují samy. No a u nás je to umocněné ještě o to víc, že to byla Sparta navíc po takovém průběhu,“ říká záložník Jan Kopic.

Viktorián s desítkou na zádech si výhru nad velkým rivalem opravdu vychutnával, bylo to pro něj totiž první ligové vítězství nad Spartou. „Já jsem si tu výhru užil maximálně. V Jablonci se mi povedlo ji porazit pouze v poháru, ale jinak samé porážky. Teď to snad bylo na osmý pokus. Je to cenná výhra, byl to neuvěřitelný průběh zápasu,“ zamýšlí se Kopic.

Teď proti Viktorii bude stát další těžký soupeř. Rapid Vídeň před dvěma týdny Viktorii porazil 3:2, nicméně viktoriáni jsou přesvědčeni o tom, že rakouský tým mohou doma porazit. „Pouštěli jsme si první vzájemný zápas na videu, řekli jsme si hodně o našich chybách. Prostě nesmíme hrát tak, jak jsme hráli ve Vídni. Musíme být aktivní a soupeř z nás stále musí mít strach, nesmíme jim dát žádný prostor,“ doplňuje záložník Plzně.

Důležitým faktorem budou v souboji s Rapidem fanoušci. Atmosféra v Doosan Areně je podle viktoriánů zcela výjimečná. „Když nás fanoušci ženou, tak je to vždy super. Teď proti Spartě fandili úplně všichni a společně jsme pražský tým porazili. Fanoušci jsou hodně důležití a věřím, že i proti Rapidu bude stadion vyprodaný,“ uzavírá Jan Kopic.

Zápas mezi Viktorií Plzeň a Rapidem Vídeň se hraje ve čtvrtek 5. listopadu 2015 od 19 hodin, vstupenky jsou stále v prodeji. Více info ZDE.