Na pozápasové tiskové konferenci odpovídal na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek.

Rozhodlo utkání nastavení prvního poločasu?

Můžeme říct, že ano. Padli v ní dvě branky. I když se v jistých pasážích Olomouc udržela na balonu, tak jsme je do žádných větších příležitostí nepustili. Měl jsem dojem, že jsme byli ze začátku nebezpečnější. Naše útočné snažení vygradovalo v posledních minutách prvního poločasu. První branka nás o to víc namotivovala. Olomouc měla ojedinělou šanci ze standardky a z té dali branku. Byli na rozdíl od nás produktivní. My jsme začali být produktivní až v nastavení. Sevřeli jsme soupeře do kleští a dvakrát jsme je scvakli. Z toho jsem měl radost. A ano, tahle pasហrozhodla.

Stihl jste na hráče křiknout po první brance, a nepolevují?

Vyplynulo to ze situace. V tu chvíli byli politi živou vodou. Soupeř naopak znejistili a my zůstali ve tlaku. Začali jsme získávat odražené balony. Tím jsme se dostali do tlaku a ten vygradoval ve dvě branky. Velice dobře dopředu hrál Cadu. Dozadu se musí ještě trochu zdokonalit, nabrat zkušenosti, ale do útočné fáze je velice platným hráčem. Honza Kopic to samé. V této fázi vývoje hrajeme s útočníky na pozicích halfbeků.

Cadu odehrál velice dobré utkání. Říká si o více prostoru na hřišti?

Cadu je velice variabilní. Jednou jde zprava, jednou zleva. Brazilec, velice technický hráč a šikovný na balonu. Na trénincích to vidím každý den. Musíme ale zvednout kondici. Při programu, který máme je těžké nabírat kondici. Nemůžeme trénovat tak, abychom zvyšovali trénovanost. Měsíc jsme pořádně netrénovali, stále cestujeme. Buď máme předzápasový trénink nebo pozápasový trénink. Zápasy se jen držíme v kondici.

Šestá výhra v řadě. Dá se mluvit o vítězně vlně?

Zůstaňme při zemi. Teď nás čeká velice kvalitní soupeř. Jsem až překvapen z toho, jak kvalitním týmem Tobol Kostanay je. Hodnotit můžeme až po něm, jestli jsme na vítězné vlně nebo ne. Čeká nás velice tvrdý oříšek.

Teď nás čeká náročný soupeř a náročné cestování. Co od cesty do Kazachstánu čekáte?

Přáli jsme si Derry City, to nebudeme lhát. Nechali kopat brankáře penaltu, a jak to dopadlo. Samozřejmě mluvím o hledisku cestování. Takhle se to vyvrbilo a my to musíme přijmout. Chtěli jsme do Irska i z důvodu náročného programu a cestování.

Pomalu se do sestavy vrací lazaři. Jak důležité to je?

Dva zápasy po sobě jsme nemohli nasadit dva hroty najednou. Zbyli nám jen dva útočníci, Kliment a Rafiu. Nemohli jsme nasadit oba najednou, protože bychom nemohli střídat na pozici Hortu. Jsme rádi, že se vrátil TomᚠChory a jsme rádi, že bude brzy připraven i Matěj Vydra. Vrátil se i Erik Jirka, což nám dává další variabilitu.