Zápas třináctého ligového kola dopadl lépe pro Viktorii Plzeň, která svého soupeře z Jablonce přehrála 3:1 a zvýšila svůj náskok na čele tabulky ePojisteni.cz ligy. Trenér Roman Pivarník hodnotil vystoupení svého týmu pozitivně.

„Musím říct, že šedesát pět minut jsme hráli výborně. Je škoda, že jsme nedokázali proměnit i další šance, které jsme si vypracovali. Na hráčích, kteří jsou maximálně vytíženi, je vidět, že do některých soubojů přicházeli později. Tempo bylo tak vysoké, že jsme zápas dohrávali ve velké únavě. Jeho závěr jsme měli zvládnout kombinačně lépe, ale jinak jsem s utkáním velmi spokojen,“ hodnotí trenér Pivarník.

„Před zápasem jsme si řekli, že chceme vyhrávat svoje zápasy, získat maximum bodů a soustředit se jen na sebe. To se nám podařilo a díky domu jsem spokojený. Zvládli jsme náročnou měsíční etapu a věřím, že jsme připraveni zvládnut i zbylé týdny podzimu,“ říká Pivarník. „Dostáváme se do psychické výhody. Pro její zachování je důležité, abychom dál vyhrávali,“ dodává.

Plzeňské mužstvo se vrátilo k rozestavení s jedním útočníkem. „Díky trojici záložníků ve středu pole vypadá naše hra kombinačně lépe a dokážeme připravovat gólové situace nejen ze stran ale také právě ze středu hřiště. Souhra našeho mužstva jde nahoru,“ přemýšlí Roman Pivarník.

Další branku z pozice stopera zaznamenal LukᚠHejda. „Lukᚠroste od zápasu k zápasu. Má dobrou rozehrávku, dokáže s míčem vyjet do ofenzivy, je nebezpečný při standardkách a velmi přesný při zakončení. Ve dvojici s Hubníkem hraje výborně,“ chválí svého svěřence první muž plzeňské střídačky.