Před reprezentační pauzou se na severu Čech body dělily. Viktoriáni remizovali na těžkém terénu v Jablonci 0:0 a nejen hrací plocha se po konečném hvizdu hodnotila. K utkání se vyjádřil jubilant Pavel Bucha a trenér Michal Bílek.

„Potvrdilo se, že to bude extrémně těžký zápas. Kvůli terénu jsme museli hrát jednoduše. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, protože hlavně ve druhé půli jsme k tomu byli blíž, měli jsme tam několik příležitostí a tutovek,“ uvědomuje si Michal Bílek.

V jedné z největších šancí byl Pavel Bucha, jenž proti Jablonci nastoupil do svého 100. utkání v české nejvyšší soutěži. „Byl to určitě těžký zápas. Jeli jsme sem s tím hrát takový fotbal, jaký jsme hráli – nakopávat jednoduché balony dopředu, sbírat odražené míče a z toho si postupně vytvářet šance,“ prozradil plzeňský středopolař.

„Nějaké šance jsme si vytvořili, ale ty jsme bohužel neproměnili, takže musíme brát remízu. Snad jsme si štěstí schovali do dalších zápasů,“ doplnil svá slova. Za stovku duelů v lize je nicméně šastný. „Doufám, že v tom budu dál pokračovat, budu zdravý a bude mě to bavit,“ přeje si stále mladý, čtyřiadvacetiletý záložník.

Svůj debut v plzeňském dresu zaznamenal Eduardo. Stoper Viktorky musel hned do svého prvního zápasu v červenomodrém nastoupit na nezvyklou pozici levého beka, protože na kraji obrany vypadla do duelu s Jabloncem trenéru Michalu Bílkovi hned dvojice hráčů. „Myslím si, že hrál velice dobře. Snažil se podporovat ofenzivu, a i přesto, že to není jeho post, tak se toho zhostil skvěle,“ chválil kouč FCVP.

Fotogalerie