Domácí zápas s Olomoucí se viktoriánům nepovedl. Vedení 1:0 svěřenci trenéra Michala Bílka ztratili, Sigma v druhé půli otočila a Západočeši zapsali prohru 1:3. Právě kouč utkání zhodnotil společně se záložníkem Pavlem Buchou.

„Je pravda, že první půle byla z naší strany velmi dobrá, bylo v ní všechno, co jsme chtěli – nepouštěli jsme soupeře do nebezpečných situací, drželi jsme balon. Jen jsme měli dát víc gólů,“ začal Michal Bílek. „Pak přišel nᚠklasický okamžik na jaře, tedy vlastní branka. Soupeř se ze dvou střel trefil třikrát,“ pokračoval kouč.

„Do druhé půle jsme vstupovali s tím, že chceme být stejně kvalitní jako v prvních pětačtyřiceti minutách. Po gólu na 1:2 už nám chyběla kvalita a dohrávali jsme v křeči. Je to další neúspěch v domácím prostředí,“ uvědomoval si Bílek.

Rozhodilo FCVP, že jim nebyl uznán úvodní gól zápasu, kdy rozhodčí po zásahu VAR odvolal trefu Filipa Kaši kvůli předcházejícímu faulu Tomáše Chorého? „Poslední dobou nás rozhazuje víc věcí. Když se vám nedaří a máte nějakou negativní šňůru, tak se do toho zpátky dostává těžko,“ řekl Pavel Bucha.

Pětadvacetiletý středopolař si přeje, aby se finální fáze ligového ročníku povedla lépe než poslední duely. „Doufám, že zmobilizujeme síly a závěr sezony dohrajeme se ctí. Každý hráč na zápasy se Slavií nebo Spartou nemusí hledat motivaci. Snad se nám podaří udělat nějaké dobré výsledky,“ uzavřel Buchič.

Fotogalerie