Úvodní kolo nadstavbové části o titul viktoriánům vyšlo. V prvním utkání prodloužené části sezony porazili na domácí půdě Jablonec 2:0. Vítězný vstup zhodnotili Aleš Čermák, TomᚠChorý a hlavní kouč Adrian Guža.

„Byl to náročný duel proti nepříjemnému soupeři. Je skvělé, že jsme opět udrželi i čisté konto. Za podpory našich fanoušků se nám podařilo vstřelit dva důležité góly,“ říká lodivod Viktorie. „Kluci do toho dali všechno. Je to nadstavba a tím pádem zápasy mají svou úroveň až do konce,“ myslí si Adrian Guža.

Úvodní gól proti Jablonci vstřelil TomᚠChorý. „Před zápasem jsme si říkali, že by bylo super, kdybychom udeřili ze standardní situace. Chtěl jsem to rozběhnout na přední tyč, tak jsem se odpoutal a na zadní to trknul. Napřed jsem si myslel, že to prodloužím, ale byl jsem v dobré situaci, tak jsem to zkusil přímo na bránu a spadlo to tam. Jsem šastný,“ komentuje vysoký útočník FCVP.

Vytáhlý útočník svou trefu slavil s ukázaným srdcem. Co to mělo znamenat? „Před zápasem mi psala manželka, že je Den otců, tak mi říkala, že jako táta bych mohl dát gól. Vzpomněl jsem si na ni. Gól viděla i s dcerkou, takže byl speciálně pro ně,“ vysvětluje TomᚠChorý hezké gesto, které udělal.

Pětadvacetiletý snajpr vstřelil v duelu s Jabloncem svůj pátý ligový gól této sezony. Když odcházel ze hřiště za svého kolegu z útoku Jeana-Davida Beauguela, fanoušci, kterých již mohlo být v hledišti 2500, vyvolávali jeho jméno. „Povzbudilo to mě i kluky, byl jsem strašně rád,“ říká TomᚠChorý. „Velmi jsme se na to všichni těšili, že už tu mohli být. Chtěli jsme jim dát vítěznou odměnu,“ doplňuje Adrian Guža.

Pojišující druhou trefu pak přidal Aleš Čermák, a ta tedy byla velmi povedená. „Když mi to Pišta (Ondřej Mihálik) přihrával, tak jsem se podíval a viděl jsem, že mě hráč presuje ze strany. Risknul jsem to, že se obtočím přes šajtli na druhou a jsem rád, že se mi to povedlo a dal gól,“ říká ke své pěkné akci středopolař červenomodrých.

Fotogalerie