Jean-David Beauguel a TomᚠChorý – dvě věže z plzeňského útoku již poněkolikáté v sezoně rozhodly o vítězství Viktorky. Na triumfu 2:1 ve Zlíně se každý podílel jednou trefou. Druhý zmiňovaný společně s trenérem Michalem Bílkem vítězství proti Fastavu následně okomentovali.

„Věděl jsem, že to bude nesmírně náročné. Prvních třicet minut jsme doslova prochrápali. Těžko jsme se dostávali do hry, dělaly nám problém dlouhé nakopávané balony za obranu,“ nebyl s úvodní fází zápasu spokojen trenér Michal Bílek.

„Na konci půle jsme se trošku zlepšili. Ve druhé jsme brzy dali na 2:1 a domácí potom sice bojovali a dřeli, ale jsem rád, že už jsme je nepustili do žádné velké šance,“ hodnotil zbytek zápasu. Proč podle kouče nevyšla viktoriánům první půlhodina? „Chyběl nám pohyb, větší touha dostat se do hry, nebyli jsme tak důslední jako vždy… Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli,“ ulevil si.

Tíhu utkání si moc dobře uvědomoval i TomᚠChorý. „Byl to velice těžký zápas, pro nás je to hrozně důležitá výhra. Zvládli jsme odvézt tři cenné body. Ukázali jsme charakter tím, že nás první inkasovaná branka nepoložila,“ řekl vytáhlý útočník FCVP.

Jako již několikrát v této sezoně pomohlo, že po poločasové přestávce nastoupila Viktorka se dvěma střelci. TomᚠChorý naskočil k Jeanu-Davidu Beauguelovi a nakonec zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky rozhodl z penalty o výhře. Tu mu přenechal právě jeho parák z útoku, aby případnou trefu mohl věnovat novorozené dceři Lindě. „Je to skvělé. Odehrávají se ve mně strašně hezké emoce a nejde to ani popsat. Jsem strašně šastný za to, že mám zdravou dceru,“ prozradil Choras.

„Bogy si pro tu penaltu šel, je na ně určený a v letošní sezoně jich kopal opravdu dost. Jsem hrozně rád, že mi jí přenechal. Ten gól pro mě má obrovskou hodnotu,“ neskrýval kanonýr, jenž je aktuálně nominován na Hráče měsíce FORTUNA:LIGY za únor. „Bogymu patří velké dík. Mezi útočníky je vždycky rivalita, ale on teď ukázal, že přátelství je přednější než góly,“ pěl chválu na svého kamaráda z útoku.

Fotogalerie