Trenér Viktorie Plzeň po vítězném domácím utkání proti Českým Budějovicím.

Byl to po dvou domácích porážkách dnes ideální zápas?

Určitě jsme toužili se rehabilitovat, dvě porážky po sobě jsou v Plzni nestandardní. Dnes to byl zápas, kdy jsme si řekli, že za každou cenu to zvládneme.

Byl důležitý ten první gól, tedy proměněná penalta Erika Jirky?

Nepochybně. V tu chvíli se to utkání dobře otevřelo.

Jak jste na tom jako tým se silami v této fázi sezony?

Máme teď ještě Astanu a Olomouc před sebou. Už několik týdnů, kdy jsme si zajistili postup v Evropě, říkáme, že prioritou je samozřejmě liga. Tak jsme se chovali také v Albánii, kde jsme dali šanci dalším hráčům z kádru. Dnes jsme poskládali rychlou útočnou formaci, připravovali jsme se na to, že by s tím mohl mít soupeř problémy a podařilo se.

Je pro vás velká motivace porazit Astanu a vyhrát tak šestý zápas ve skupině?

Není to pro nás, co by bylo otázkou života a smrti. Pořád myslíme na to, že to je evropská soutěž, určitě dojde k rotaci hráčů, budeme chtít vyhrát v domácím prostředí. Sestava bude proti dnešku určitě změněná a my máme skutečně myšlenky upřené i přes ten čtvrtek až do Olomouce.

Druhý zápas po sobě jste prohodili pozici Lukáši Hejdovi a Robinu Hranáčovi, jak to vypadá podle vás?

Myslím, že Boleslav a Budějovice mají podobně rychlé kraje. To byl ten záměr, dát na kraje naše dva rychlé stopery a Lukᚠpřebírá tu poziční hru veprostřed hřiště, kde má obrovské zkušenosti. Vypadá to celkem slušně si myslím.