6. 11. 2021    Zápas

V Doosan Areně góly k vidění proti Olomouci nebyly

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Sobota 6. 11. 2021, 18:00 / Doosan Arena

14. kolo / Sobota 6. 11. 2021, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

0:0

SK Sigma Olomouc

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Hejda, Sýkora – Bucha, Kalvach – Kopic (73. Kayamba), Čermák (79. Janošek), Šulc (46. Chorý) – Beauguel

SK Sigma Olomouc

Macík – Beneš, Hubník, Jemelka – Hála (68. Zahradníček), Sedlák, Spáčil, Zmrzlý (90+3. Vepřek), Daněk (83. Šíp) – Růsek (68. Poulolo), Zifčák

statistiky

ŽK: Kaša, Kalvach, Beauguel – Poulolo, Macík, 2. ŽK=ČK: 56. Kaša, ČK: 45. Hubník, Rozhodčí: Ginzel – Nádvorník, Antoníček

Diváci: 5015

Po prohře na Slavii měli viktoriáni v úmyslu rychle zpátky naskočit na vítěznou vlnu. To se však svěřencům trenéra Michala Bílka nepovedlo, proti Olomouci diváci v Doosan Areně gól neviděli.

Hned v druhé minutě se po centru Milana Havla prorval k hlavičce Jean-David Beauguel, ale nejlepší střelec ligy pouze pozdravil hostujícího gólmana. Na druhé straně se po podobné akci objevil v tutovce Pavel Zifčák, jenomže sám před Jindřichem Staňkem míč netrefil do prostorů tří tyčí.

Vzduchem to v první čtvrt hodině létalo opravdu hodně, JDB poté minul po přesném balonu od Jana Sýkory, jenž naskočil znovu na pozici levého obránce. Příležitost měla také legenda Viktorky a nynější kapitán Olomouce Roman Hubník, na zadní tyči ale pálil vedle. Sedmatřicetiletý držitel tří plzeňských titulů se v průběhu první půle dočkal i oslavného chorea od fanoušků FCVP.

První opravdu vyloženou šanci Západočechů měl Aleš Čermák, po kombinaci Sýkora – Beauguel – Šulc ale v zakončení na malém vápně selhal. Do zajímavého zakončení se následně propracoval Pavel Bucha, jeho jedovka z dálky pořádně protáhla Matúše Macíka. Na konci poločasu šel jeden proti jednomu Jan Kopic, udělal kličku Romanu Hubníkovi, který ho fauloval a dostal tak červenou kartu. Do kabin se ale šlo za vyrovnaného stavu.

A do vyrovnaného stavu poslal i Filip Kaša počet hráčů na hřišti, když se v rozmezí čtyř minut nechal v 58. minutě také vyloučit. Zpátky k příležitostem – tu další měl Jan Sýkora, jehož zblízka vychytal Macík. Do ještě větší dvojšance se dostalo útočné duo Beauguel a Chorý. Zatímco první zmiňovaný trefil po centru hlavou tyč, „Choras“ pak z dorážky napálil Jemelku zachraňujícího v bráně soupeře. Neproměněné příležitosti na jedné či druhé straně tak znamenaly bezgólovou remízu.

Záznam