Větší drama to snad ani být nemohlo! Viktoriáni v odvetném utkání třetího předkola Evropské konferenční ligy porazili velšský celek The New Saints FC 3:1 v základní hrací době a následně 4:1 na penalty. Zápas zhodnotili brankář Aleš Hruška a útočník TomᚠChorý.

Zápas přitom moc dobře neodstartoval. Viktoriáni inkasovali již ve čtvrté minutě. „Bohužel jsme si to zkomplikovali ještě víc než s čím jsme přijeli z Walesu. Zaplapánbůh jsme to dotáhli do postupového konce,“ oddychl si Hruška. „Když dal Bogy na 3:1 a vyrovnal, cítil jsem úlevu. Člověk má už od přípravy v hlavě, že se musíme dostat do základní skupiny. Takhle to bylo komplikované, ale ulevil jsme si, že to bude ještě pokračovat,“ dodává.

„Strašně to ze mě po zápase spadlo,“ radoval se TomᚠChorý. „Při penaltách jsme si ale věřili, že to dáme. Jak padla Bogyho penalta, tak jsme věděli, že Hrušoun nějakoou chytí. Kluci to kopali fantasticky a musím pochválit i Hrušouna, který nás podržel. Jsem opravdu moc šastný, že jsme postoupili,“ doplnil vysoký forvard.

Ten šel do hry již nečekaně ve 30. minutě a podařilo se mu vstřelit důležitý gól na 2:1. „Vždycky jdu do hry s tím, že chci pomoci mužstvu. To je nejdůležitější věc. Snažím se držet balon, pomáhat klukům, rozdávat balony a dát gól. Jsem rád, že to tam spadlo,“ řekl o své brance. „Lidi se pak chytili, hnali nás dopředu... Pak se krásně trefil Bogy a to byla třešnička. Ukázala se mentalita týmu. Šli jsme si za tím a uspěli jsme!“ netajil TomᚠChorý velkou radost.

Hned první penaltu Aleš Hruška chytil. „Soupeř byl přitom trošku nečitelný. Pár penalt jsme viděli, ale většina hráčů, co je jindy kope, vystřídala, takže to v tom bylo složitější. Bogyho první byla o fous, ale dal ji a mně se to pak podařilo chytit. Psychická výhoda tak byla na naší straně,“ říká brankář Plzně, kterému pomohlo chytat také před kotlem. „Určitě. Když máte domácí fanoušky, je to vždycky rozdíl,“ potvrzuje.

Michal Bílek: Hráči ukázali svou sílu

„Jsem rád, že jsme utkání vyhráli a postupujeme dál, všechno ostatní k tomu je příjemné. Vážím si toho, že lidi přišli, povzbuzovali a hnali nás až do konce. Je důležité, když cítíte podporu fanoušků a ta tady dnes byla, takže jim patří velké dík,“ opomněl hned na začátku všechny viktoriány Michal Bílek.

Svému týmu po celou dobu věřil. „Říkal jsem klukům, že jsme schopni jim dát góly, a to se vyplnilo. Nebylo to jednoduché, bylo to hodně upracované a vybojované, ale otočili jsme další velmi těžký zápas. Hráči ukázali určitou sílu a věřím, že je to povzbudí do další práce,“ pochvaloval si hlavní kouč Viktorky.

Hned v prvním poločase neztrácel čas a už po půl hodině hry provedl dvě změny. „Udělali jsme to, protože jsme brzy inkasovali po standardce. Chtěli jsme mít na hřišti hráče, kteří umí jeden na jednoho a zároveň jsme tam poslali druhého útočníka. Potřebovali jsme posílit ofenzivu a jsme rádi, že jsme to otočili a postoupili,“ měl radost kouč FCVP.

Také do penaltového rozstřelu šel trenér sebevědomě. „Průběžně jsme na tréninku kopali penalty. Věděl jsem, že dobrých střelců máme hodně. Věřil jsem všem, kteří na ní šli, že je budeme proměňovat. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Zároveň nás podržel Aleš Hruška… Byl to skvělý konec!“ uzavřel Michal Bílek.

Fotogalerie