Po dvou venkovních zápasech čeká Viktorii opět zápas před vlastními fanoušky. V sobotu přivítají v Doosan Areně Slovan Liberec, výkop je naplánován na 17:45 hodin. Slovenský záložník Jakub Hromada, který se prosadil v podzimním utkání pod Ještědem, věří, že tři body zůstanou v Plzni.

„Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Věříme ale, že už konečně prolomíme hlavně tu střeleckou smůlu a potvrdíme, že se nám v domácích zápasech celkem daří,“ přeje si Jakub Hromada. „Liberec je nepříjemný soupeř. Musíme se na ně co nejlépe připravit a eliminovat jejich silné stránky,“ uvědomuje si košický rodák.

Dvacetiletý mládežnický reprezentant Slovenska se na podzim dokázal v Liberci prosadit krásnou ranou zpoza šestnáctky. Plzeň tehdy na severu Čech zvítězila 2:1, když druhou branku Západočechů vsítil Michal Ďuriš. „Byl to můj první a jediný gól za Viktorku v lize, odrazil se mi balon a trefil jsem to,“ vzpomíná si na svůj slavný moment. O poločase ale kvůli svalovému problému musel střídat. „Na nějaké doby mě to vyřadilo ze hry, ale kluci to zvládli dobře,“ těšilo ho.

Na domácí fanoušky se Jakub Hromada opět těší. „Atmosféra u nás bývá úžasná. Fanoušci jsou skvělí, i nᚠvýkon je před nimi lepší a odvážnější. Věříme, že nás přijdou podpořit ve velkém počtu a oslavíme tři body,“ říká před sobotním utkáním.