Fotbalistům Viktorie se dařilo nejen ve F:L, ale také v české druhé nejvyšší soutěži. Záložník Michal Hlavatý byl vyhlášen nejlepším hráčem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a s Pardubicemi dokráčel k titulu, který navíc znamenal postup do ligy po dlouhých 51 letech. Útočník LukᚠMatějka se pak s 16 góly stal druhým nejlepším střelcem sezony.

„Věřil jsem, že se mi poslední utkání sezony povede, dám dva góly a dotáhnu se na čelo tabulky střelců. Nakonec jsem vstřelil tři a stejně to nestačilo… Samozřejmě když se mi zápas s Jihlavou gólově takhle podařil, je škoda, že se to nepovedlo,“ říká LukᚠMatějka.

V přímém souboji se Stanislavem Klobásou sice nasázel při výhře 3:2 proti Vysočině hattrick, jenže útočník soupeře dal obě branky a celkově měl o jednu trefu navrch právě před Lukášem Matějkou. „Měl jsem v utkání šance klidně i na 5 gólů. Spoluhráči si ze mě dělali srandu, že snad tu korunku pro krále střelců ani nechci,“ bere s nadhledem kmenový hráč Viktorky. „Hned po zápase mě to trochu mrzelo, ale myslím, že 16 gólů je slušná porce a sezonu bych určitě hodnotil jako povedenou,“ dodává.

Nejlepším hráčem F:NL se potom stal další viktorián, 22letý Michal Hlavatý. „Trochu mě to překvapilo. Ve druhé lize je spousta kvalitních fotbalistů a zrovna v Pardubicích by si tu cenu zasloužilo více hráčů. Ale samozřejmě jsem za to ocenění rád, každé takové je příjemné, i když nejdůležitější jsou stejně týmové úspěchy,“ podotýká skromně záložník, jehož na hostování ve východních Čechách doplnila v průběhu ročníku i čtveřice z FCVP – Filip Čihák, LukᚠPfeifer, Jakub Selnar a TomᚠKepl.

Hlavatý se rozstřílel hlavně v jarní části sezony, kdy vstřelil 11 branek z celkových čtrnácti. Čím to? „Určitě mi pomohlo, že jsem se po pauze trefil hned v prvních zápasech. Góly mi dodaly sebevědomí a začalo to tam padat snadněji. Cítil jsem se výborně po fyzické stránce a bylo to dané i dobrou formou celého týmu,“ ujasňuje šikovný záložník.

Oběma viktoriánům se tak uplynulý ročník strávený na hostování velmi povedl. „Cítil jsem, že jsem důležitý člen sestavy a dával jsem také góly, což je pro útočníka vždycky nejdůležitější. Měl jsem možnost hrát pravidelně druhou ligu a zlepšovat se. Věřím, že jsem nasbíral nějaké zkušenosti a posun do ligy by pro mě byl dalším krokem,“ myslí si LukᚠMatějka, jenž byl fanoušky Ústí nad Labem vyhlášen za nejlepšího hráče sezony.

„Celkově ho můžu hodnotit jen pozitivně. V Pardubicích se sešla skvělá parta lidí, se kterými mi bylo moc příjemně a fotbal mě tam hrozně bavil. Soutěž jsme vyhráli, což mně i ostatním klukům dalo obrovské zadostiučinění. Jsem moc šastný, že jsme to dotáhli do vítězného konce,“ usmívá se Michal Hlavatý.

Fotogalerie