111 let. Již tak dlouho dělá plzeňská Viktoria radost svým fanouškům. A spojuje lidi napříč profesemi, odvětvími, zájmovými skupinami. Důkazem je i nový nástěnný kalendář pro rok 2022, kde vedle hráčů a trenérů Viktorie Plzeň najdeme známého režiséra, moderátora, herce, světově uznávanou operní pěvkyni, předního českého youtubera, čerstvého držitele Zlatého slavíka a řadu dalších osobností napříč plzeňskou scénou. I proto nese název „111 LET PATŘÍME K SOB̓.

Její diář je napěchovaný událostmi. Vystupuje prakticky po celém světě, přesto operní pěvkyně Eva Urbanová přijala pozvání stát se součástí klubového kalendáře pro rok 2022. „Bylo mi ctí a věřím, že se fanouškům bude kalendář líbit,“ vzkázala viktoriánům.

Stejná reakce přišla například i od jednoho z nejznámějších tuzemských cyklistů Romana Kreuzigera, od tenistky Andrey Sestini Hlaváčkové, která v době focení každý den pilovala taneční kroky v soutěži Star Dance. Přesto si našla čas na klubové focení.

Svou přízeň klubu věnoval například i plzeňský biskup TomᚠHolub, který během focení vyslovil i velké přání. „Viktoria znamená vítězství. Modlím se, abychom zvítězili v nejdůležitějších zápasech našeho života,“ uvedl. A tento citát, platný pro dnešní dobu více než kdy jindy, zdobí i fotografii, na které je po boku Joela Kayamby a Aleše Čermáka. „Šlo o velmi příjemné setkání a s panem Biskupem jsme probrali i naše výsledky a zápasy. Bylo příjemné slyšet, že nás sleduje a drží nám palce,“ pravil Aleš Čermák.

Univerzitní scénu v kalendáři zastupuje rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček, jehož kolegy pro fotografii byli dva Janové – Kopic a Sýkora.

Na jedné fotografii s kompletním trenérským štábem v čele s hlavním koučem Michalem Bílkem se sešel i herec, divadelní režisér a Plzeňák Antonín Procházka. Plzeňskou divadelní scénu zastupuje i populární herec Martin Stránský, který si jako rekvizitu přinesl lebku z divadelní hry Hamlet.

S Pavlem Buchou a Luďkem Pernicou se fotil moderátor Michal Jančařík. „Focení jsem si jako velký fanoušek klubu moc užil. Byl pro mě zážitek potkat kluky, kterým držím během zápasů pěsti,“ měl jasno.

Ve viktoriánském kalendáři samozřejmě nemohou chybět dlouhodobí partneři klubu, tedy ředitel FN Plzeň Václav Šimánek, zástupce Nadace pro transplantace kostní dřeně Pavel Jindra nebo Václav Berka, vrchní sládek pivovaru. Tomu při narážení sudu asistovali Radim Řezník s Miroslav Káčerem.

Mladší generace zase jistě ocení fotografii propojující talentovaného záložníka Pavla Šulce, reprezentanta esportu T9Lakyho a předního českého youtubera Pedra.

Nový nástěnný kalendář FC Viktoria Plzeň s názvem „111 LET PATŘÍME K SOB̓ jde právě do prodeje za cenu 369 Kč. Zakoupit jej můžete online, ve Viktoria shopu či ve vánočním stánku v OC Olympia.

Fotografie pořídil klubový fotograf Martin Skála.

Viktoriáni, a se vám nový kalendář líbí a dělá radost po celý nadcházející rok!

Fotogalerie