Tři body, tři různí střelci a tři góly k tomu. Viktoriáni si ve 29. kole FORTUNA:LIGY poradili v Doosan Areně se Zlínem 3:0. Vítězný duel zhodnotil obránce Milan Havel a hlavní trenér Adrian Guža.

„Měli jsme velmi slušný vstup do zápasu, respektive celý první poločas. I když dokážeme hrát ještě rychleji, tak terén nám trochu brzdil kombinaci,“ naráží trenér na silný d隝 po celých 90 minut. „Ale i přesto jsme se dokázali dostat do dvougólového vedení. Vítězství si velmi cením, jsem rád za chlapce, že to zvládli,“ váží si Guža dalšího tříbodového zisku.

Podobný názor má také Milan Havel. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, protože Zlín hraje o všechno. Vyhráli jsme 3:0, udrželi nulu vzadu, takže z tohohle hlediska můžeme být spokojení,“ říká střelec poslední branky duelu.

Pětadvacetiletý obránce se trefil ve druhém domácím utkání v řadě, celkově už se z branek v letošní sezoně radoval pětkrát. Stává se z něj snad nový střelec? „Za góly jsem rád, ale pro mě je cennější vítězství a nula vzadu, protože jsem v první řadě obránce,“ usmívá se Havel. „Hlavně jsem rád, že se daří týmu, to je pro mě důležité,“ dodává bek Viktorie.

Právě v zadních řadách viktoriáni do zápasu se Zlínem naskočili s řadou změn, i přesto všichni společně s Alešem Hruškou, který vychytal 80. nulu v lize, neinkasovali. „Kromě Jakuba Brabce jsme změnili celou obranu, ale udrželi jsme čisté konto. Kluci to odpracovali, je to velmi cenné vítězství,“ těší Adriana Gužu.

Už v neděli sehraje Plzeň závěrečné utkání základní části, o víkendu zajíždí na půdu Sigmy Olomouc. „Je potřeba nabrat síly a začít se soustředit, abychom zvládli další krok, který nás čeká v posledním kole. V nadstavbě budou vynikající mužstva a může se stát cokoli,“ vyhlíží finální úsek sezony slovenský kouč.

Fotogalerie