Viktoria v sedmém zápase ePojisteni.cz ligy vyhrála nad nováčkem nejvyšší soutěže MFK Karviná o dvě branky, když se o oba přesné zásahy postaral TomᚠHořava. Trenéra Romana Pivarníka těšil nejen vítězný výsledek ale také herní projev svého týmu.

„V zápase jsme nechtěli nic podcenit a snažili jsme se udělat co nejméně změn v sestavě oproti zápasu s AS Řím. Chtěli jsme hrát aktivně a nátlakově, což se nám podařilo. Vyšel nám úvod zápasu, hráli jsme hodně kombinačně s centry do vápna a střeleckými pokusy. Celé utkání jsme kontrolovali, a i když možná chtělo dát víc branek, zvládli jsme všechno, co jsme potřebovali. Domnívám se, že jsme vyhráli po zásluze,“ hodnotí utkání trenér Roman Pivarník. „Museli jsme zůstat ve střehu až do konce. Měli jsme pasáže s velmi dobrým kombinačním fotbalem, ale i chvíle, ve kterých se musíme zlepšovat,“ dodává.

V zápase proti Karviné hráli podstatnou roli oba středoví záložníci. „Chceme rychlostní typy hráčů, kteří umí hrát fotbal. Hořava i Kace jsou oba silní a klidní při práci s míčem. Kace má skvělý přehled a je to hráč, který nám tu chyběl. Oba dva na mě dnes působili výborně. Na všechny hráče ale zůstávám náročný. Je potřeba se nadále zlepšovat a já jsem rád, že si držíme tuto vzestupnou tendenci,“ těší plzeňského trenéra.

V uplynulé době zažil lodivod Viktorie s týmem znatelný progres. „Jsme silnější s míčem, v kombinaci i organizaci hry. Pokroky vidím i v presinku. Pracujeme na rozehrávce a centrech ze stran do pokutového území. Například dnes jsme měli těchto centrů spoustu, což je dobré znamení,“ přemýšlí trenér, který už ve středu povede svůj celek v utkání třetího kola MOL Cupu na půdě Hlučína. „Určitě dojde ke změnám. Aleš Matějů má od začátku sezóny odehráno snad čtrnáct zápasů, Matúš Kozáčik dostane ve středu volno, uvažuji, že pošetřím i Michala Ďuriše. Pro zápas s Hlučínem počítám přibližně s pěti změnami,“ vyhlíží Pivarník.