8. 1. 2022    Zápas

Na úvod zimní přípravy vysoká výhra nad Pískem

FC Viktoria Plzeň
48. a 73. Čermák
55. a 79. Havel
18. Beauguel
40. Bucha
58. Chorý (pen.)
76. Mosquera

Přátelák / Sobota 8. 1. 2022, 10:30 / Luční

Přátelák / Sobota 8. 1. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

8:0

(2:0)

FC Písek

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Hruška – Řezník, Gabriel, Hejda, Hybš – Bucha, Ndiaye – Potočný, Šulc, Sýkora – Beauguel.
2. poločas: Hruška – Koželuh, Kaša, Pernica, Havel – Káčer, Janošek – Kayamba, Čermák, Mosquera – Chorý.

FC Písek

Satrapa (77. Lalák) – Sajtl, Němeček, Kulík, Mařík (77. Petr) – Kotrba, Volf (59. Velek) – Pineau (46. Mašek, 80. Hadáček), Koreš (77. Vojta), Hrachovec (59. Veliký) – Voráček (46. Stejskal, 80. Bílý).

statistiky

Branky: 18. Beauguel, 40. Bucha, 48. Čermák, 55. Havel, 58. Chorý (pen.), 73. Čermák, 76. Mosquera, 79. Havel, Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Duda.

Diváci: 350

V prvním zimním přátelském utkání v roce 2022 vyzvali viktoriáni v Luční ulici třetiligový Písek. Trenér Michal Bílek kromě brankáře Aleše Hrušky vystřídal o půli kompletní tým. A hlavně zejména ve druhém poločase se Západočeši činili střelecky, zápas nakonec vyhráli 8:0!

Viktoriáni hned od úvodu útočili. V osmé minutě měl velkou šanci Jean-David Beauguel, kterému přihrával Jan Sýkora, jenomže francouzský útočník ztroskotal na brankáři Satrapovi. Deset minut nato už se ale plzeňský kanonýr prosadil, zužitkoval skvělé přihrávky Radima Řezníka, kterého na pravé straně našel Pavel Bucha. Pěkná akce tak otevřela skóre utkání. Ve 24. minutě se o střelu z dálky pokusil dnešní kapitán a nováček v červenomodrém dresu Roman Potočný, ale brankář soupeře opět dobře zasáhl. Z následného rohu trefil Šimon Gabriel břevno.

Druhý gól přidali viktoriáni pět minut před koncem poločasu. Pavel Šulc skvěle obral soupeře o míč a společně s Pavlem Buchou pádil na brankáře. Odchovanec Viktorky svému spoluhráči výborně nahrál a ten už se nemýlil – 2:0.

Do druhého dějství nastoupila Viktoria v jiném složení, zůstal jen brankář Aleš Hruška. A hned zkraje se začala gólověji prosazovat. Ve 48. minutě po přihrávce Milana Havla trefil břevno TomᚠChorý, z dorážky se ale prosadil Aleš Čermák. Osm minut poté Miroslav Káčer vyslal do akce Milana Havla, jenž parádně obehrál gólmana a navýšil na 4:0.

Tři minuty nato byl Káčer faulován ve vápně a nařízenou penaltu bombou proměnil TomᚠChorý. Na další branku se čekalo do 73. minuty, kdy přesný pas Milana Havla zužitkoval Aleš Čermák. Krátce nato po pasu Káčera skóroval lobem Jhon Mosquera a v 79. minutě uzavřel střelecký účet Milan Havel, který zakončil povedenou akci po rohovém kopu Dominika Janoška.

Viktoriáni tak na úvod zimní přípravy porazili třetiligový Písek 8:0! Další zápas je čeká ve středu od 10:30 proti Příbrami, opět bude připraven živý přenos.

Záznam

Sestřih