24. 4. 2022    Zápas

Dvougólový Jean-David Beauguel vystřelil výhru nad Slováckem

FC Viktoria Plzeň
5. Beauguel
35. Sýkora
75. Beauguel (pen.)

Nadstavba – 1. kolo / Neděle 24. 4. 2022, 16:00 / Doosan Arena

Nadstavba – 1. kolo / Neděle 24. 4. 2022, 16:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:1)

1.FC Slovácko

29. Cicilia (pen.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Eduardo, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Sýkora (75. Kopic), Čermák (60. Chorý), Mosquera (82. Pernica) – Beauguel (82. Holík)

1.FC Slovácko

Nguyen – Tomič (46. Kalabiška), Hofmann, Kadlec, Reinberk – Daníček, Havlík, Sadílek, Petržela (31. Levin) – Jurečka (78. Kohút), Cicilia (78. Vecheta)

statistiky

Branky: 5. Beauguel, 35. Sýkora, 75. Beauguel (pen.) – 29. Cicilia (pen.), Rozhodčí: Klíma – Hájek, Antoníček

Diváci: 7213

V neděli odpoledne vstoupila Viktorka do nadstavbové části o titul. A úspěšně! O prvních třech bodech v prodloužené části sezony a vítězství 3:1 nad Slováckem rozhodl dvěma góly Jean-David Beauguel, trefil se také Jan Sýkora.

Viktoriáni měli velmi rychlý vstup do utkání a už od 5. minuty vedli. Po skvěle zahrané standardní situaci od Lukáše Kalvacha se hlavou prosadil Jean-David Beauguel, který se tak znovu dotáhl na čelo tabulky střelců. Hosté mohli téměř okamžitě odpovědět, ale proti nacvičenému rohu a hlavičce Petra Reinberka fantasticky zasáhl Jindřich Staněk.

Poté se plzeňský čaroděj v bráně znovu vyznamenal! Milan Petržela se uvolnil ve středu hřiště, vysunul Václava Jurečku do samostatného úniku, ale Staněk jeho úmysl vystihl a vyrazil míč na roh. Na druhé straně pálil o chvíli později Aleš Čermák přímo do rukavic Filipa Nguyena. Ve 29. minutě bylo vyrovnáno, když Rigino Cicilia s přehledem proměnil nařízenou penaltu.

Západočeši si ale vzali své vedení rychle zpět – Jean-David Beauguel předvedl neskutečnou parádu v pokutovém území, kdy si dvěma finesami povodil obránce Slovácka, předložil míč Janu Sýkorovi a ten doklepl míč do brány! Po atraktivním prvním poločase si červenomodří odnášeli do kabiny jednogólový náskok.

Po hodině hry Beauguel znovu naservíroval míč Sýkorovi, tentokrát si s jeho pokusem Nguyen poradil. Pak se znovu připomněl Staněk se svojí neskutečnou formou! Reinberk se ve vápně zbavil Eduarda Santose a poslal střelu na zadní tyč, jenže gólman Viktorky se vytasil s efektivní robinsonádou a téměř jistému gólu zabránil parádním zákrokem.

Čtvrt hodiny před koncem dostala možnost zahrávat penaltu i FCVP. K míči se postavil JDB a svou patnáctou trefou v sezoně se uvolnil na čele tabulky střelců, Viktoria zároveň vedla už 3:1. Tímto výsledkem také zápas skončil a svěřenci trenéra Michala Bílka tak vstoupili do nadstavby o titul vítězně.

Záznam