8. 4. 2023    Zápas

Viktoriáni otočili v divokém zápase s Jabloncem skóre na svoji stranu

FC Viktoria Plzeň
45+3. Sýkora
77. Vydra
82. Vydra

26. kolo / Sobota 8. 4. 2023, 19:00 / Doosan Arena

26. kolo / Sobota 8. 4. 2023, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:0)

FK Jablonec

66. Polidar
74. Polidar

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Pernica (73. Jemelka), Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Sýkora (73. Kopic), Vlkanova (63. Vydra), Mosquera (90+2. Pilař) – Chorý (73. Durosinmi)

FK Jablonec

Hanuš – Král, Martinec, Heidenreich – Souček, Považanec (88. Ikaunieks), Hübschman, Černák (83. Surzyn), Polidar – Sejk, Chramosta (61. Patrák)

statistiky

Branky: 45+3. Sýkora, 77. Vydra, 82. Vydra – 66. Polidar, 74. Polidar, Rozhodčí: Orel – Caletka, Ratajová

Diváci: 8309

To byl zápas! Viktoriáni napřed vedli, potom prohrávali a nakonec si ze zápasu s Jabloncem odnáší všechny tři body. Při výhře 3:2 se gólově prosadil Jan Sýkora a dvakrát střídající Matěj Vydra.

Aktivněji začali domácí. Už v 8. minutě TomᚠChorý skplepl míč na Adama Vlkanovu, který překvapivě místo centru zvolil z pravé strany střelu přímo na bránu a napálil břevno. Hosté taky odpověděli velkou šancí, kdy Matěj Polidar dostal míč do běhu a levačkou to zkusil z nějakých dvaceti metrů, ale Jindřich Staněk vytáhl výborný zákrok.

Poté opět kontrovali červenomodří. Pavel Bucha si na levé straně pohrál s Jakubem Martincem a poté přihrával Tomáši Chorému. Nejlepší střelec Viktorie se snažil zakončovat do protipohybu severočeského gólmana, ale ten nohou vykopl míč na roh. Svěřencům trenéra Michala Bílka se i nadále vyhýbalo potřebné štěstí, v následné šanci Chorý trefil tyč. Ten měl i další šanci, ale vyhlášený hlavičkář mířil mimo.

V nastaveném čase první půle se ještě děly věci. Nejprve po standardce Lukáše Kalvacha napálil Adam Vlkanova hostujícího obránce, ale v nastavení už se Západočeši radovali. Pavel Bucha posunul míč na Jana Sýkoru, jenž vypálil zpoza vápna přesně k tyči. Do kabin se tak šlo za naprosto zaslouženého vedení Plzeňanů.

Po příchodu ze šaten viktoriáni téměř okamžitě mohli zvýšit své vedení, ale Mosquera hlavičkoval těsně vedle Hanušovy brány. A tak přišlo tradiční nedáš, dostaneš. Jakub Považanec předal míč Polidarovi, který svůj centr poslal až za záda Jindřicha Staňka. A co hůř pro fotbalisty Plzně, Severočeši dokonce otočili skóre – svůj druhý gól v zápase vstřelil Matěj Polidar.

Viktoriáni se ale nevzdali a za výborné atmosféry se hrnuli neustále za vyrovnáním. To se jim povedlo v 77. minutě! Libor Holík odcentroval z pravé strany na Milana Havla, ten ještě posunul střídajícímu Matěji Vydrovi a ten poslal balon pod padajícím Hanušem až do brány. Nakonec otočila i FCVP! Nízký centr Mosquery si podruhé v zápase našel Vydra a ten zpečetil v divokém utkání vítězství Viktorie nad Jabloncem 3:2.

Záznam