14. 12. 2023    Zápas

Viktoria Plzeň, hegemon skupiny C vyhrál i šestý zápas

FC Viktoria Plzeň
58. Vlkanova
67. Mosquera
82. Mosquera

6. kolo / Čtvrtek 14. 12. 2023, 21:00 /

6. kolo / Čtvrtek 14. 12. 2023, 21:00

FC Viktoria Plzeň

3:0

(0:0)

FC Astana

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier – Dweh (86. Řezník), Hranáč, Paluska – Holík, Bucha, Kalvach (C) (46. I. Traoré), Vlkanova (86. Hašek), Sýkora – Šulc (46. J. Mosquera), Vydra (65. Kliment)

FC Astana

Čondrić – Hovhannisjan, Maročkin, Tomašević, Amanović, Vorogovskij – Tomasov (86. Ajmbetov), Bejsebekov (C), Kuat (86. Basmanov) – Darboe (90+2. Žaksylykov), Astanov (60. Dosmagambetov)

statistiky

Branky: 58. Vlkanova, 67. J. Mosquera, 82. J. Mosquera

ŽK: 30. Šulc – 14. Tomašević, 23. Bejsebekov

Rozhodčí: Willy Delajod, Erwan Finjean, Philippe Jeanne (FRA)

Střely na bránu: 11 - 1

Střely mimo: 12 - 4

Rohy: , 5 - 4

Ofsajdy: 1 - 2

Fauly: 16 - 10

Diváci: 8135

Červenomodří v posledním utkání v rámci základní skupiny Evropské konferenční ligy přivítali na domácí půdě kazašskou Astanu. Dnešním vítězstvím Plzeň přepsala historii, a to díky plnému bodovému zisku ze skupinové fáze.

Viktoriáni se dostali do velké šance už ve čtvrté minutě. Robin Hranáč se ocitl po rohovém kopu úplně osamocený, jeho střela hlavou nakonec skončila nad horní tyčkou. Za chvíli se ukázali také hosté. Astanov vyslal střelu na branku Viktora Baiera, tomu pomohlo břevno. Další šanci si Plzeň připravila ve dvanácté minutě, a to když lízl Matěj Vydra centr Libora Holíka do náruče brankáře Čondriće. Za pět minut se do šance dostal znovu Matěj Vydra, toho vychytal brankář hostů a následná dorážka Pavla Buchy letěla mimo branku.

Dvacátá první minuta přinesla obrovskou příležitost Pavla Šulce. Tomu naservíroval přesný centr Libor Holík, Pavel Šulc ale poslal míč hlavou těsně vedle. Viktoriáni i nadále v prvním poločase tlačili na kazašskou Astanu a vytvářeli si šance. Žádná z nich nakonec v brance neskončila a do kabin se šlo bez branek.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první. V 58. minutě bylo ve Štruncových sadech veselo. Adam Vlkanova si zpracoval balon, nechal projet obránce ve skluzu a následně poslal míč za záda brankáře Čondriće a poslal Viktorii do vedení. V 63. minutě se do velké šance dostala dvojice Paluska-Hranáč. Jan Paluska trefil horní tyč a dorážku Robina Hranáče vykopl na čáře jeden z obránců. Za čtyři minuty se slavilo podruhé. Jhon Mosquera z levé strany pokutového území poslal ránu na přední tyč a zvýšil vedení na rozdíl dvou gólů.

Osm minut před koncem se fantasticky předvedl Jhon Mosquera, který se trefil podruhé v zápase. Z pětadvaceti metrů se opřel do míče, který skončil v brance. Červenomodří si i v samém závěru vytvořili několik nebezpečných situací, ale další branku už nepřidali. Viktoriáni porazili Astanu 3:0 a ovládli svou skupinu s plným ziskem bodů!