Trenér Miroslav Koubek odpovídal na dotazy novinářů po posledním utkání v základní skupině Evropské konferenční ligy proti Astaně.

Šest výher ze šesti zápasů. Jak Vám to zní?

Nenapadlo mě, že něco takového dokážeme, když se nalosovala skupina. Je to složité vyhrát šest zápasů, je to něco speciálního, unikátního. Je to zápis do historie a máme velkou radost, že se to podařilo. Velké uznání hlavně pro hráče, je to skvělá chvíle.

Co jsou podle Vás hlavní důvody, že se Viktorii v Evropě tak daří?

Myslím, že to může být kouzlo té evropské scény. Hráči se dokáží ještě více koncentrovat, ví, že je to ostře sledované. Tým se dokáže semknout. Jsou tady mladí hráči, kteří se chtějí ukázat. Směska pocitů a myšlenek, v každém zápase je spousta motivů a my jsme je dokázali do sebe dostat, dokázali jsme se motivovat. Byli jsme velice důslední v defenzivě, dostali jsme jednu branku. To jsou ty věci, které se tady odehráli. Neznám jednoduchou odpověď, jak bych to dokázal vysvětlit, ale asi ta evropská motivace.

Panuje ve Vás hrdost?

Jsem na hráče hrdý a mám radost, že ten kádr prokázal velkou života schopnost. Řada hráčů právě díky Konferenční lize dostala prostor a uchopili to velice správně a dobře a prokázali svou sportovní úroveň. Kádr se nám do šířky rozehrál.

V prvním poločase se nepodařilo dát branku, udělal jste o přestávce dvě změny. Jaký byl hlavní motiv změn?

Ty změny byly plánované bez ohledu na výsledek, abychom tu zátěž maximálně rozdělili na kádr. To nesouviselo s vývojem zápasu. Ty změny, i když nesouviseli s vývojem zápasu, tak přinesli efektivitu.

Jak důležitý je pro vás zápas v Olomouci, který vás čeká v neděli?

Čeká nás těžké utkání. Oni přemýšlejí stejně, mají zálusk na třetí místo. Je tam balík mužstev, která mají zálusk na třetí místo, a my to víme. Myslím si, že se nám podařilo nějaké síly ušetřit a pojedeme tam s cílem to zvládnout.