10. 9. 2022    Zápas

Atraktivní podívanou v Olomouci rozhodl dvěma góly TomᚠChorý

FC Viktoria Plzeň
13. Chytil
65. Chytil

8. kolo / Sobota 10. 9. 2022, 16:00 / Andrův stadion

8. kolo / Sobota 10. 9. 2022, 16:00
Andrův stadion

SK Sigma Olomouc

2:3

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

10. Chorý
34. Chorý (pen.)
68. Havel

sestavy

SK Sigma Olomouc

Trefil – Chvátal (73. Poulolo), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite (63. Greššák), Spáčil (63. Ventúra) – Navrátil (83. Šíp), Růsek, Vodháněl (46. Matoušek) – Chytil

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Pernica, Tijani, Havel (74. Jemelka) – Bucha, Kalvach – Jirka (46. Mosquera), Vlkanova (83. Hejda), Sýkora (61. Pilař) – Chorý (61. Bassey)

statistiky

Branky: 13. Chytil, 65. Chytil – 10. Chorý, 34. Chorý (pen.), 68. Havel, ŽK: Pokorný – Pernica, Kalvach, Tijani, Mosquera, Rozhodčí: Radina – Kříž, Machač

Diváci: 4079

Dvakrát Viktorka vedla, dvakrát Olomouc srovnala, ale potřetí už si svěřenci trenéra Michala Bílka vedení vzít nenechali! V atraktivní podívané proti Sigmě řádil TomᚠChorý, který dvěma góly rozhodl o výhře 3:2 na moravské půdě. Trefil se také Milan Havel.

Úvod zápasu začal ve svižném tempu a už po deseti minutách Viktoria vedla. Adam Vlkanova dobře udržel balon, který posunul Milanu Havlovi, ten ještě předložil Tomáši Chorému před vybíhajícím Jakubem Trefilem a bylo to 1:0. Domácí ale velmi brzy srovnali krok – nepovedený pokus Ondřeje Zmrzlého nakonec zpracoval Mojmír Chytil a šikovnou střelou na zadní tyč vyrovnal.

Chorý mohl brzy přidat i druhou trefu, ale jeho střelu zpoza vápna tentokrát Trefil vyrazil nohou. Vytáhlý útočník se přesto pár minut nato znovu dočkal, když byl ve vápně držen za dres a následnou penaltu chladnokrevně proměnil. Na konci prvního poločasu mohla Sigma i podruhé srovnat, ale obstřel Jiřího Spáčila ze standardní situace vyrazil Jindřich Staněk mimo nebezpečí.

TomᚠChorý měl zkraje druhé půle šanci na hattrick, ale rychlý protiútok zakončil mimo tři tyče. A tak přišel trest na druhé straně – Jakub Matoušek poslal z levé strany přízemní centr na Mojmíra Chytila a tento duel měl i druhého dvougólového střelce. Hosté mohli téměř ihned odpovědět, jenže Adam Vlkanova napálil z hranice vápna tyč a Milan Havel z dorážky minul.

Bek Viktorie se vykoupil v 68. minutě, když svou šanci tentokrát využil a poslal Západočechy potřetí v zápase do vedení. Obrovskou příležitost na další vyrovnání měla Olomouc čtvrt hodiny před koncem, ale ránu Jakuba Pokorného do odkryté brány zablokoval Mohamed Tijani, stejně jako Luděk Pernica nedovolil skórovat Antonínu Růskovi.

Z přečíslení mohl dát klid Viktorii střídající Jhon Mosquera, jenže v dobré pozici přestřelil. Na druhé straně předvedl parádní zákrok Staněk proti hlavičce Chytila, takže ani jemu se nepovedlo dát hattrick. Červenomodří nakonec atraktivní podívanou zvládli za tři body, z Moravy vezou výhru 3:2.

Záznam