17. 8. 2023    Zápas

Viktoriáni si na Maltě došli pro pohodlné vítězství 2:0

FC Viktoria Plzeň

3. předkolo / Čtvrtek 17. 8. 2023, 19:00 / Národní stadion Ta' Qali

3. předkolo / Čtvrtek 17. 8. 2023, 19:00
Národní stadion Ta' Qali

Gżira United F.C.

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

47. Traoré
70. Vlkanova

sestavy

Gżira United F.C.

Cassar – Thiaquinho, Mentr, Chabá (65. Azizi), Dias – Scerri (C) (90. Kadar), A. Borg, Romero – Macula (89. Alouzi), B. Borg (90. Ellul), Riascos (73. Wilkson).

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Holík, Hranáč, Jemelka, Mosquera – Traoré (63. Bucha), Paluska, Kalvach (C) (72. Dweh) – Vlkanova, Kliment (78. Kopic), Šulc (63. Durosinmi).

statistiky

Branky: 47. Traoré, 70. Vlkanova

ŽK: 46. Dias (GZU), 81. Wilkson (GZU) - 46. Kalvach

Rozhodčí: Shurman – Shlonchak, Vysotskyi

Střely na bránu: 3 - 6

Střely mimo: 3 - 6

Rohy: 1 - 5

Ofsajdy: 0 - 4

Fauly: 10 - 14

Diváci: 300

Viktoriáni si došli na Maltě pro pohodlné vítězství 2:0. Skóre otevřel ve čtyřicáté sedmé minutě Ibrahim Traoré a pojistku přidal ve sedmdesáté Adam Vlkanova. Do skupiny EKL chybí už jen #posledníkrok

Utkání na Národním stadionu Ta´ Qali se neslo v opravdu komorní atmosféře, nebo stadion zel prázdnotou. Do první příležitosti se dostal po přihrávce Jana Klimenta Pavel Šulc. Místo zakončení zkoušel kličku, která ale kýžený efekt nepřinesla. Následný pokus ve skluzu brankáře Cassara nepřekonal. V sedmnácté minutě přišlo další ohrožení Casserovi branky. Po pěkné kombinaci, kdy si balon narazil Holík o Klimenta, který míč přistrčil do vápna na Adama Vlkanovu. Ten centrem našel Ibrahima Traorého, ale jeho pokus srazili obránci na roh. Po něm vyzkoušel Viktoriáni nový signál. K balonu se dostal osamocený Pavel Šulc, ale balon otřel o obránce.

Ve čtyřiadvacáté minutě po dalším skvělém balonu od Lukáše Kalvacha ze standardní situace hlavičkoval těsně mimo Robin Hranáč. Pět minut na to se připomněli domácí. Na útočný výlet se vydal Farid Romero. Jeho pokus zpoza šestnáctky mířil těsně vedle pravé tyče. Vše ale kontroloval Martin Jedlička. Ve třiatřicáté minutě rozvlnil sí Pavel Šulc, bohužel pro fanoušky jen tu boční. Devětatřicátá minuta nabídla nejhezčí moment prvního poločasu. Macula si nejprve míč ve vzduchu prohodil a poté ho ještě ve vzduchu napálil směr branka Martina Jedličky. Ten ovšem vytáhl famózní zákrok. První poločas tak branku nepřinesl.

A začátku druhého poločasu se konečně měnilo skóre. Ve vápně si našel balon Ibrahim Traoré a ukázal, že střeleckou formu opravdu má. Balon uklidil do branky a Viktoria vedla 1:0. Tři minuty na to už to mohlo být 2:0. Jenže Libor Holík mířil až moc přesně a z pokutového puntíku napálil horní tyč. Minutu na to hrozil z levé strany Jhon Mosquera, ale ani jeho střela v brance neskončila. V sedmdesáté minutě už se skóre měnilo. Adam Vlkanova ve vápně propálil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil vedení Viktorky.