20. 5. 2023    B tým – reportáž

Béčko remizovalo v derby s Domažlicemi

FC Viktoria Plzeň

27. kolo / Sobota 20. 5. 2023, 14:30 / Sportovní areál Střelnice

27. kolo / Sobota 20. 5. 2023, 14:30
Sportovní areál Střelnice

TJ Jiskra Domažlice

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

TJ Jiskra Domažlice

Cherepko – Teršl, Rychnovský, Fedak – Mužík, Aubrecht, Došlý, Pavlík, Vávra – Zajíček, Dvořák

FC Viktoria Plzeň

Baier – Fišer, Paluska, Čihák, Oravec, Vacek – Deml, Pešek, Gaszczyk, Pospíšil – Hašek

statistiky

ŽK: Mužík, Sojka, Dvořák Rozhodčí: Rejžek – Matys, Kastl

Diváci: 560

V rámci 27. kola ČFL skupiny A čekalo Viktoriány západočeské derby proti domažlické Jiskře.

Úvod utkání byl jako většina podobných zápasů vyrovnaná a ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu v defenzivě. Od přibližně 25. minuty iniciativu utkání pomalu začaly přebírat Domažlice. Jiskra si postupně vytvářela příležitosti. Ve 35. minutě se fantastickým zákrokem ukázal brankář Viktorky Viktor Baier, který dokázal vyrazit tvrdou ránu domácího hráče ze standardní situace. První poločas tedy žádnou branku nepřinesl.

Druhé dějství započalo jako to první. Vyrovnaný souboj a úplně se vytratily gólové šance a utkání probíhalo spíše na středu hřiště. Bojovné západočeské derby žádnou branku tedy nepřineslo a Viktoriáni přivážejí zpět do Plzně bod za remízu 0:0.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Myslím, že to bylo utkání velmi dobré úrovně. S výkonem a přístupem hráčů jsem spokojený, šli jsme do toho s nějakým záměrem a hráči to plnili. Byla škoda, že jsme do ofenzivy nevyužili několik okýnek v domažlické obraně. Pro nás rozhodující okamžik byl, když jsme šli z půlky dva na jednoho a bohužel jsme to nevyřešili. Hráči to odmakali, přístup a nasazení je základ, my to mužstvo máme extrémně mladý a právě díky takhle těžkým zápasům se mohou hráči zlepšovat a posouvat. Utkání se mi líbilo, jediný co tomu chybělo, byly góly."