Již tuto neděli od 10:30 bude v soutěžní akci také B tým Viktorie Plzeň, který se utká s Rakovníkem. Jak se na start jarní části ligy těší po dlouhé přípravě trenér Pavel Horváth?

Béčku se v přípravě dařilo. Vše odstartovalo výhrou nad rezervou Českých Budějovic 3:1, poté to pokračovalo vítězstvím 2:0 nad německým Hofem, remízou 2:2 se Sokolovem, výhrou 1:0 nad Domažlicemi a cenným skalpem druholigového Vyšehradu 3:2. Po remíze 1:1 s Mladou Boleslaví B přišly první dvě prohry, avšak to už bylo s předními druholigovými celky. Pardubicím vitkoriáni podlehli 0:1, pražské Dukle v generálce pak 1:4. Podrobnější info o přípravných utkáních včetně sestav najdete ZDE.

„I tyto poslední dva zápasy pro nás byly dobrou zkušeností. Chtěli jsme pracovat na tom, aby se hráči někam posunuli,“ říká trenér béčka Pavel Horváth s tím, že by z mladých talentů chtěl vychovat druholigové či ideálně prvoligové fotbalisty. „Chceme, aby byli schopni konkurovat hráčům z druhé ligy v zápasech. Aby mohli hrát o soutěž výš, ideálně o dvě. Musí být připraveni předvádět takové výkony, aby o ně kluby z druhé či první ligy měly zájem,“ potvrzuje.

A v tom jim jako trenér chce pomáhat. „Není rozhodující talent, ale to, že se někdo chce svým přístupem k tréninkům i zápasům prosadit. Je to o každodenní práci, o chtíči, aby tu výzvu měli sami hráči před sebou,“ má Horváth jasno.

K jeho týmu se po hostování v Pardubicích vrátil TomᚠKepl, do několika přípravných zápasů naskočili i hráči z dorostu U19. „Svoje místo si ale samozřejmě musí vybojovat. Zatím s námi z dorostenců zůstává jen Josef Koželuh, ostatním třeba i zdravotní problémy nedovolily se úplně předvést. Tu šanci ale určitě dostanou znovu, bavíme se s trenérem U19 Ondřejem Šimlem, kdo by na to mohl mít a kdo by si tu šanci, by třeba jen do tréninku, zasloužil. Věřím, že ti mladší kluci to tak budou brát,“ říká trenér rezervy FCVP.

První soutěžní zápas je na programu v neděli v 10:30 proti Rakovníku. Permanentkáři, držitelé platebních karet Viktoria, VIP vstupenek a také průkazů ZTP mohou přijít zdarma. Jednotlivé vstupné pak pro ostatní činí 50 Kč. Parkování v areálu nebude možné, na místě bude k dispozici stánek s občerstvením.

„Pohled na tabulku svádí k tomu, že to bude jednoduchý zápas, ale my rozhodně nechceme a nemůžeme nic podcenit. Soupeře jsme viděli, nevypadá vůbec špatně. Všichni se ovšem těšíme, doufám, že i kluci, minimálně stejně jako já, a že to bude na hřišti vidět! Věřím, že ty zápasy v přípravě pomůžou, abychom na jaře předváděli ještě lepší výkony,“ motivuje Pavel Horváth.

První vzájemný zápas těchto týmů vyhrála Viktoria v Rakovníku 3:0 po dvou gólech Dušana Pince a jedné trefě Jonáše Vaise. Po 15 odehraných kolech je Viktoria Plzeň B čtvrtá s 28 body a skóre 23:16, Rakovník poslední se 7 body a skóre 11:47.