Trenér B-týmu Josef Parlásek po domácím utkání s rezervou Táborska, které skončilo remízou 3:3.

Utkání nakonec skončilo remízou. Jak těžko se kouše ten hořký závěr?

Myslím, že kalich hořkosti si vypíjíme až do úplného dna. Tenhle zápas jsme měli vyhrát. Dneska jsme oproti minulým zápasům dali tři góly, ale zase rozhodly naše obrovské chyby v defenzivě a soupeř nás potrestal. Je chybou, že tenhle zápas nevyhrajeme, byli jsme lepší na míči, hráli jsme aktivně. Tyhle chyby strašně bolí, sráží nás to.

Jak velká komplikace to je výhledem do zbytku jarní části?

To nedokážu říct. Máme to nastavené tak, že každý zápas chceme vyhrát, ale naše priorita je rozvíjení hráčů. My máme kádr extrémně mladý, nejstarší hráči jsou ročník 2001. Pokud budeme hodnotit výsledek, tak je to samozřejmě nepříjemné. Když se zaměříme na hru, tak je to na dobré úrovni. Chybí nám určitá zkušenost v klíčových momentech. Dneska jsme měli zápas pod kontrolou a našimi chybami to dopadlo takhle.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, vstřelili jsme první gól. Bylo cílem Táborsko do ničeho nepustit?

Hlavním cílem bylo hrát aktivně a vytvářet si šance. Chtěli jsme být aktivní a dostávat se do zakončení, vstřelit gól. Když dáme první, chceme přidat hned druhý gól. Tohle všechno nám vycházelo do gólu na 2:1. To s námi zamávalo. Naštěstí jsme dali třetí, ale hned vzápětí jsme dostali gól na 3:2. Cílem je hrát aktivně a tlačit se do koncovky. Když hrajete aktivně nahoře a jste aktivní, tak soupeř tolik šancí nemá.

Dvakrát se prosadil Adam Vrba, těší Vás mít na hrotu tak gólového útočníka?

O Adamovi víme, že góly dávat umí. Dneska hrál výborně a přesně takhle bych si to představoval. Potřebujeme ale i jiné hráče. I další hráči musí přidávat góly, asistence nebo druhé asistence. Nemůže to být jen o něm.

V pátek nás čeká derby s Domažlicemi. Co Vás čeká přes týden?

Půjdeme úplně stejně. Pro nás je důležitý rozvoj hráčů a zaměříme se zase na věci, na které se zaměřujeme dlouhodobě. Ke konci týdne se budeme připravovat detailněji na utkání v Domažlicích. Víme, že mají kvalitní tým, co se týče individualit, jsou schopni z minima vytěžit maximum a jsou natolik zkušení, že si jsou schopní situace pohlídat. Zápas začíná 0:0 a my se budeme snažit na to nachystat a uvidíme, co zápas přinese.