Viktoria to zvládla! V Beer-Shevě vyhrála 2:0 a díky zaváhání FCSB v domácím utkání s Luganem slaví vítězství ve skupině Evropské ligy. Pohádkový podzim góly zakončili LukᚠHejda s Tomášem Hořavou, kteří zápas posléze zhodnotili.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme v úvodu šance. Pak Beer-Sheva zahrozila, ale vedení jsme udrželi. Ve druhém poločase už jsme si to pohlídali, domácí moc šancí neměli a my mohli hrát na brejky,“ popisuje průběh duelu LukᚠHejda. 

Podobný pohled měl také TomᚠHořava. „Soupeř si to spíše nahrával vzadu a snažil se držet míč, což ale nebylo moc účinné. V první části úvodní půle jsme mohli dát více branek, nakonec jsme vedli po 45 minutách 1:0. V druhé půli jsme se spíše soustředili na defenzivu a zvládli to dobře,“ nabízí své hodnocení záložník Viktorie.

Hejda dal první gól v evropských pohárech ve své kariéře. „Byl jsem tam sám, že jsem ani nevěděl, co mám dělat,“ směje se. „Úplně se mi to zakončení nepovedo, ale zaplapánbůh to tam spadlo,“ říká o inkriminovaném momentu. Druhou branku přidal TomᚠHořava. „Na pravé straně se to dobře vykombinovalo a já měl před sebou volný prostor. Věděl jsem, že to Řízek (Radim Řezník) bude dávat pod sebe, tak jsem si tam naběhl,“ říká ke své trefě.

Zápas s Beer-Shevou ukončil velice vydařenou podzimní část sezony 2017/2018. „Pohádkový podzim, byla to fakt jízda,“ těší Hejdu. „Jsme první i ve skupině Evropské ligy, je to úžasné,“ dodává spokojeně Hořava.

Fotogalerie