Viktoriáni mají za sebou letošní účast ve skupině Ligy mistrů. V posledním zápase podlehli na domácí půdě Barceloně 2:4, i když by si z duelu se španělským gigantem zasloužili mnohem víc, protože svého soupeře dvojnásobně přestříleli. Dvougólový střelec TomᚠChorý pak utkání společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotil.

„Jednoznačně nás musím pochválit, protože hráči celý zápas pracovali skvěle. Na druhou stranu se to hodnotí trošku hůř v tom smyslu, že výsledek pro nás není úplně příznivý. Určitě jsme ale odehráli nejlepší utkání ve skupině,“ myslí si trenér Michal Bílek. „Dali jsme dva góly, nastřelili jsme břevno, tyčku... Tento výkon nás do dalších zápasů jednoznačně posílí,“ má jasno kouč.

„Šli jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit a může se nám povést něco získat, nebo je alespoň potrápit. Výsledkově to pro nás nedopadlo dobře, ale myslím si, že jsme si všichni zápas užili, stejně tak fanoušci. Byli fantastičtí, byli naším dvanáctým hráčem a za to jim patří velké dík,“ je vděčný TomᚠChorý.

Právě vytáhlý útočník vstřelil obě branky FCVP. „Jsem strašně šastný, je to výjimečný okamžik, jen tak se mi nestává dát dva góly do sítě Barcelony,“ usmívá se Choras. „Na druhou stranu mě mrzí výsledek, protože jsme měli na víc. Potrápili jsme je,“ uvědomuje si.

Skupina Ligy mistrů je tak definitivně u konce. Co si z ní červenomodří odnesou? „Velké příděly, branek jsme dostali opravdu hodně,“ říká s nadsázkou Michal Bílek. „A teď vážně – jsou to zkušenosti, zážitky a obrovská motivace do dalších zápasů. Teď chceme zabojovat o nejvyšší příčky v naší lize a pokusit se dostat do skupiny evropských pohárů i v další sezoně,“ uzavírá kouč Viktorie.

Fotogalerie