Po poslední letošní reprezentační pauze míří Viktoria Plzeň na hřiště daleké Karviné, kde se představí v neděli od 17:00. Co od duelu očekávají trenér Pavel Vrba a nejlepší střelec vzájemných zápasů TomᚠHořava?

Proti Karviné odehrál Hořava šest zápasů a dal pět gólů. Bude na tuhle skvělou bilanci před vzájemným zápasem myslet? „Budu se snažit, třeba tím přivolám další gól(y),“ usmívá se. „Dá se říci, že to je díky tomu můj oblíbený soupeř, ale zase to bude jiný zápas. Je to každopádně zajímavá bilance, nejsem takový střelec a pět gólů je slušné číslo,“ uvědomuje si.

Slezané před pauzou vyměnili trenéra, novým koučem se stal slovenský Juraj Jarábek. „Uvidíme, s čím přijde. Momentálně ho moc neznáme a nevíme, s jakou filozofií do Karviné nastoupí,“ přemýšlí trenér Pavel Vrba. „Určitě se ale bude chtít odlepit od spodku tabulky a získat co nejvíce bodů. My však musíme hledět hlavně sami na sebe. Chceme uhrát body, které nám zajistí klidnou zimní přípravu a to, že na jaře budeme bojovat o poháry,“ avizuje kouč Viktorie Plzeň.

483 kilometrů dlouhá cesta do Karviné Tomáši Hořavovi tolik nevadí. „Cestou tam to není tak hrozné. Člověk se aspoň soustředí na předzápasový rytmus, urovná si myšlenky v hlavě, trochu si odpočine třeba sledováním filmu... Patří to k tomu. Horší je pak cesta zpět, kdy se každý těšíme domů,“ prozrazuje. „Momentálně se ale soustředíme všichni na to, že chceme vyhrát,“ ubezpečuje fanoušky.