Ve 20 letech si plzeňský odchovanec Václav Míka odbyl debut za A tým Viktorie Plzeň, když šel do hry před startem druhého poločasu kvůli vyloučení Filipa Kaši. Jak on zhodnotil zápas společně s trenérem Adrianem Gužou?

Po vyloučení Filipa Kaši ve 42. minutě se společně s Robinem Hranáčem vydal rozcvičovat. „To, že půjdu do hry, jsem se dozvěděl těsně před začátkem druhé půle. Trenér mi řekl, a jdu hrát důrazně a sebevědomě, a se ničeho nebojím a hraju to svoje. Tak jsem si vzal dres a šel na to,“ popisuje Míka. „Za svůj první start jsem rád, ale samozřejmě mám špatné pocity z toho, že jsme to nezvládli výsledkově,“ mrzelo ho.

I přesto, že do hry naskočil v době, kdy viktoriáni měli na hřišti o jednoho hráče méně, věřil ve vítězný konec. „Už v prvním poločase jsme měli spoustu šancí a aspoň jeden gól jsme si zasloužili. Chtěli jsme vyhrát a myslím si, že i v oslabení jsme podali bojovný výkon. Já sám měl třeba nějaké šance a štve mě, že jsme žádnou nikdo neproměnili...“ hlesl s tím, že ho nejvíce mrzí příležitost z 80. minuty, kdy mu střelu z voleje zblokoval hostující hráč. „Chyběl opravdu kousek,“ smutnil.

Jeho výkon pochválil i Adrian Guža. „Mikeš si s tím poradil. Úlohu proti silným fyzickým hráčům Liberce zvládl, my jsme ale hlavně chtěli zvládnout zápas týmově a uhrát dobrý výsledek. To se bohužel nepovedlo,“ mrzelo trenéra.

Po zápase z výkonu svých svěřenců nebyl vůbec zklamaný. „Velmi solidně jsme do toho vstoupili. Je škoda, že jsme neotevřeli skóre zápasu. Pak byl vyloučen Filip Kaša, i přesto jsme ale z hráčů cítili emoce, že jsou připraveni to zvládnout. Nicméně inkasovaný gól nás trochu rozhodil... I tak šli ale hráči nadoraz, sáhli si na dno svých sil, měli jsme možnosti, závary, odhodlání, nasazení a touhu obrátit ten zápas. Kluci za tím prostě šli, proto to beru jako nešastnou prohru,“ litoval Adrian Guža. „Dneska nás to zabolelo, ale mužstvo šlapalo. Věřím, že příště to zúročíme bodově a ještě zlepšenou výkonností.“

Zákrok na Davida Limberského a vyloučení Filipa Kaši porovnávat nechtěl. „Já jsem trenér, ne rozhodčí. Ti mají k dispozici záznamy, aby zaujali nějaké stanovisko. Já to ale nechci porovnávat ani komentovat, nejsem na to odborník,“ řekl jasně.

Fotogalerie