Nabitý zápasový program pokračuje. Po středečním postupu do semifinále MOL Cupu čeká Viktorii v sobotu od 14:00 ligový duel na hřišti Karviné. Právě ze slezského klubu přišel do Plzně záložník Adriel Ba Loua, a tak se na tento zápas pochopitelně těší o to více.

„Bude to pro mě speciální,“ přiznává. „Na návrat do Karviné po asi osmi měsících se těším, ale chci tam hlavně vyhrát. Mám speciální motivaci. Hlavně ale potřebujeme bodovat, těším se na ten zápas, až uvidím známé a tak dále. Na hřišti odevzdám 100 % pro tým,“ slibuje Adriel D´Avila Ba Loua.

Co podle něj bude potřeba pro úspěch udělat? „Jak říká trenér – musíme odevzdat na hřišti vše. Sprintovat, držet míč, být více hladový tým, využít šance, které si vytvoříme. Tým je momentálně sebevědomý, máme za sebou několik výher, takže to je cítit. Když podáme podobně hladový výkon v sobotu i v Karviné, tak věřím, že vyhrajeme,“ myslí si krajní záložník z Pobřeží slonoviny.

„S Libercem v poháru jsme podali poctivý výkon. Do poslední minuty jsme se snažili, dobývali soupeře a nakonec jsme za to byli odměnění. Hráči byli vytvrvalí a nastavení zvládnout zápas, teď už se můžeme dívat dál. Čeká nás ligový duel v Karviné,“ vyhlíží sobotní utkání asistent trenéra Marek Bakoš. „Soupeř to bude nepříjemný. Bude velmi důležité, aby se pro nás nestal ligový zápas rutinou. Je to svátek, musíme být připraveni podat maximální výkon,“ upozorňuje bývalý útočník.

Nabitý zápasový režim si každý viktorián užívá, což potvrdil i Ba Loua. „Nejradši bych měl pořád jenom zápas, zápas, zápas,“ směje se. „Každý hráč to tak má radši. Takový režim mají týmy, co hrají evropské poháry, takže to bereme jako přípravu na budoucnost, která, doufám, bude přesně taková. Zároveň je důležité během toho dbát na své tělo a využívat možnost regenerace, kterou tu máme,“ upozorňuje Adriel Ba Loua.

„Měli jsme dlouhou pauzu, takže pro hráče je současný režim velmi zajímavý. Mohou se tak rychle připravovat na další zápasy, což je dobře. Odezva z kabiny je také zatím velmi dobrá. Jsme nastavení tak, že chceme vyhrávat a dělat radost plzeňským fanouškům,“ uzavírá Marek Bakoš.