FC Viktoria Plzeň se v sobotu ve 20:15 utká v Liberci s domácím Slovanem v rámci 6. kola ePojisteni.cz ligy. Speciální náboj bude mít zápas pro Marka Bakoše, který v loňské sezoně působil právě na severu Čech.

„Zažil jsem tam příjemné chvíle a určitě se tam rád vrátím. Jsem rád, že jsem si tam neudělal špatné jméno a fanoušci mě vzali. V Liberci jsou dobří fanoušci a příjemní lidé a na své angažmá tam vzpomínám velmi rád. Bude to dobrý zápas, většinu kluků tam znám a těším se,“ říká útočník Viktorie.

Někteří hráči v případě vstřelení branky svému bývalému klubu svůj gól neslaví, Bakoš má ale jiný názor. „Na podobnou otázku jsem odpovídal, už když jsem hrál v Liberci. Chtěli vědět, jestli bych slavil, kdybych dal gól svojí Plzni a i tentokrát odpovím stejně. Oslavuji každý gól, protože já rád dávám góly a každá trefa si zaslouží svoji oslavu,“ dodává Marek Bakoš.

Během reprezentační přestávky se viktoriáni, kteří si neplnili reprezentační povinnosti, připravovali přímo v Plzni. „Myslím, že jsme dobře a poctivě potrénovali na další část soutěže. Ta příprava byla zajímavá a doufám, že jsme to vyladili tak, abychom se na hřišti už v sobotu cítili dobře a aby to znamenalo dobrý herní projev,“ popisuje útočník.

V sobotu nečeká Plzeň jednoduchý soupeř, ale viktoriáni nic jiného než výhru neberou. „Jedeme do Liberce pro tři body, takže chceme určitě pokračovat v nátlakovém fotbalu, jaký jsme hráli i před pauzou. Musíme se tlačit do vápna a zkoušet střílet,“ uzavírá Marek Bakoš.