Fotbalová nabídka je pro viktoriánské fanoušky v posledních týdnech obzvl᚝ bohatá. Po šlágru se Spartou a utkání Ligy mistrů v Římě se totiž viktoriáni opět představí na domácí půdě, tentokrát proti Teplicím. „Máme zkušený mančaft. Věřím, že to zvládneme,“ říká kapitán Roman Hubník.

Roman Hubník patří jako kapitán ke stálicím Vrbovy základní sestavy a náročný zápasový program tak vnímá naplno. „Jsem na to zvyklý, protože těch zápasů je tolik. Jsme rádi, že máme už v neděli další zápas. Musíme se ale soustředit, protože skákat z Ligy mistrů do naší ligy není úplně ideální. Máme ale dost zkušený mančaft a věřím, že to zvládneme v pohodě,“ říká.

Proti Viktorii se v neděli od 15 hodin postaví Teplice, které jsou aktuálně v tabulce s pouhými dvěma výhrami až na třinácté příčce. „Teplice nezastihl ten úvod v optimální formě, ale my víme, že tam mají kvalitní hráče, kteří jsou nepříjemní – třeba Vaněček vepředu,“ vzpomíná Hubník plzeňského odchovance, který se v posledním vzájemném utkání v Doosan Areně dokázal gólově prosadit. „Hrajeme ale doma, kde jsme zatím neztratili ani bod a doufám, že to bude pokračovat.“

Spolu s Davidem Vaněčkem mohou mít speciální motivaci také třeba Jakub Hora nebo TomᚠKučera, kteří oba Viktorií v minulých sezonách prošli. „Vždycky je to tak, že ti kluci, kteří tady hráli, se tu chtějí předvést. Budou mít o to větší motivaci a já doufám, že budeme dominovat a před domácím publikem zvítězíme,“ přeje si Hubník.

Teplice přijedou do Plzně s novým trenérem Stanislavem Hejkalem, který si odbyl premiéru už v utkání proti Jablonci. S ním jeho svěřenci doma prohráli 1:2. „Změna trenéra, nový vzduch v kabině, možná nová motivace… Uvidíme, s čím přijedou a kdo vůbec bude hrát a v jakém rozestavení. My jsme ale doma, musíme se soustředit na sebe, ne na soupeře a hrát svoji hru,“ uzavírá Hubník.