Již ve čtvrtek se znovu půjde do Doosan Areny na evropský pohár. Viktorka vstoupí od 21:00 do vyřazovací fáze Evropské ligy a soupeřem jí bude záhřebské Dinamo. Jelikož je duel z bezpečnostního hlediska velmi náročný, přinášíme důležité informace pro fanoušky.

Nejdůležitější informace pro všechny viktoriány se týká samotného vstupu na stadion. Jak již bylo avizováno při předprodeji vstupenek – u vstupu do Doosan Areny bude prováděna kontrola totožnosti. Každý dospělý fanoušek musí předložit doklad totožnosti (občanský nebo řidičský průkaz, cestovní pas). Dovnitř budou vpuštěni pouze občané ČR a občané, kteří prokáží svůj trvalý pobyt na našem území. U dětí do 15 let v doprovodu dospělé osoby postačí jeden doklad právě u doprovodu. Návštěvníkům, kteří u vstupu neprokáží svůj trvalý pobyt na území ČR, bude možno odepřít vstup na stadion, a to bez ohledu na platnou vstupenku a bez nároku na odškodnění! Rovněž diváci s fanouškovskými předměty hostujícího týmu nebudou vpuštěni do sektorů určených pro příznivce domácího týmu, i zde bez náhrady ceny vstupenky.

Jde o bezpečnostní opatření, která byla k fanouškům komunikována již při zahájení prodeje vstupenek.

Kromě kontroly totožnosti proběhne samozřejmě i standardní bezpečnostní prohlídka. Tato procedura jistě prodlouží čas vstupu na stadion, fanoušci by tedy měli přijít s dostatečným časovým předstihem. „Ideální je přijít nejpozději hodinu před výkopem. Byli bychom velmi neradi, kdyby některý z fanoušků zmeškal například úvod zápasu. Proto na všechny viktoriány apelujeme, aby opravdu dorazili dříve a byli nám v tomto nápomocni. Naším cílem je, aby se všichni dostali na svá místa včas a na stadionu bylo maximálně bezpečno,“ vysvětluje Pavel Reich, bezpečnostní manažer klubu.

Důležitá informace se týká i příjezdu na stadion. Vzhledem k bezpečnostním rizikům nebude možné na křižovatce u PD Rychtářka odbočit směrem ke stadionu. Odbočit k Rychtářce a stadionu ze všech tří směrů budou moci pouze držitelé speciální zápasové karty. Parkovací dům Rychtářka bude v den utkání od 17:00 vyblokovaný a fanoušci v něm nebudou moci parkovat. Na dodržování bude přímo na místě dohlížet policie. 

Pivovarská lávka bude standardně uzavřena. Přístup k sektorům T10 a T11 bude směrem od fanshopu (kolem trafo stanice).

„Věříme, že vše proběhne v pořádku, činíme pro to maximum. Již od odpoledních hodin budeme monitorovat nejen okolí stadionu, ale i příjezdové trasy do Plzně. Fanoušky FC Viktoria Plzeň žádáme, aby nevyvolávali zbytečné konflikty, které by vedly k protiprávnímu jednání. V případě potřeby jsme ale připraveni zakročit tak, aby na území města Plzně byla zajištěna bezpečnost nejen fanoušků, ale i ostatních osob,“ uvedl plukovník Petr Nováček z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

V Doosan Areně samozřejmě platí zákaz jakékoliv pyrotechniky. Ve stáncích bude čepováno nealkoholické pivo. Pro zápasy evropských pohárů není v provozu Rodinná tribuna, vstup do sektoru H je přes turnikety u jižní věže Doosan Areny.

„Věříme, že všichni viktoriáni bezpečnostní opatření pochopí a společně si užijeme krásný pohárový večer a poženeme nᚠtým za postupem,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek. Vstupenky na čtvrteční zápas jsou stále k dispozici, fanoušci si je mohou zakoupit ve Viktoria shopu dnes (v úterý) či ve středu v jeho standardní otevírací době od 9:00 do 17:00. V den utkání se již vstupenky prodávat nebudou.

Ve fanshopu si bude možné zakoupit od 9:00 do 17:00 vstupenky na nedělní duel se Slavií i na výjezd do Záhřebu.